19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kristina Kuzmič piše novu knjigu! Tema je vrlo teška: Sinovljeva borba s drogom!

3 min read
Novu knjigu Kristina doživljava nastavkom prve - Hold on, But don't hold still, u našem prijedovu Drži se. Nova knjiga, naslova kojeg se dosjetila izdavačica, bit će - I can fix this: And other lies I've told myself, u slobodnom prijevodu - Mogu to popraviti: Kao i druge laži koje sam si govorila.

– Službeno smijem objaviti: Moja druga knjiga je u nastajanju! – najavila je sinoć na društvenim mrežama Kristina Kuzmič, Osječanka rođenjem i osjećajima, danas Amerikanka briljatne karijere autorice, spisateljice, influencerice, kojom ju vodi neiscrpan duh, a nakon smjelog nastupa i davne pobjede u ‘show-u’ Oprah Winfrey.

Kristinu Kuzmič prate milijuni Amerikanaca i ‘fanova’ diljem svijeta, svakako i iz Hrvatske. Nikada ne krije svoju pripadnost Hrvatskoj, navija, dolazi na ljetovanje, u Osijek također. Kristina je već napisala knjigu o majčinstvu i vlastitim borbarma, ogolila priličan ‘komad’ svog života i prepreka na koje je nailazila, pobijedivši u toj etapi. Sada piše o sinu i njegovim posrtanjima i pobjedi, a uz, kako navodi, sinovljevo dopuštenje i autorizaciju.

– Mislim da nikada nisam bila ovako nervozna. Da budem potpuno transparentna, ovo nije knjiga koju nužno želim napisati. To je knjiga koju osjećam da trebam napisati. Toliko se obitelji osjećaju preplavljeno i izgubljeno pokušavajući shvatiti kako najbolje podržati dijete koje se bori. Znam tu bol, taj strah, tu zbunjenost… Napisat ću najsirovu, iskreniju knjigu koju mogu o svom iskustvu pokušavajući pomoći svom sinu u borbi s problemima mentalnog zdravlja i zloupotrebom droga – niže Kristina sinoć na Facebooku, privlačeći zanimanje svojih američkih pratitelja, ali i onih u Hrvatskoj, jer prethodna knjiga ima sjajan odaziv u nas, a nakon što je prevedena i na hrvatski jezik.

– Dat će uvid u to kako sam se trudila navigirati u svojoj ulozi roditelja troje djece kada se često činilo da potrebe jednog djeteta zauzimaju sjedalo u prvom redu. Pisat ću o tome kako je moj odnos s mojim mužem patio kada je u braku počeo osjećati kao još jedna stvar na našoj emocionalnoj listi obaveza (popis koji nas je već gušio). Bit ću iskrena s vama o načinima na koje sam stvarno zaj*****, i također podijeliti neke praktične savjete koje sam naučila usput koji su nam svima zahvalno pomogli da dođemo do mjesta gdje smo danas.. dobro mjesto. Stvarno dobro mjesto – intrigira i nadalje u opisu Kristina Kuzmič, koju Osječani mogu prepoznati i po njezinom ocu, dekanu osječkog VETU-a, nekadašnjeg EVTOS-a, prof.dr.sc. Peteru Kuzmiču.

Novu knjigu Kristina doživljava nastavkom prve – Hold on, But don’t hold still, u našem prijedovu Drži se. Nova knjiga, naslova kojeg se dosjetila izdavačica, bit će – I can fix this: And other lies I’ve told myself, u slobodnom prijevodu – Mogu to popraviti: Kao i druge laži koje sam si govorila.

– Nije bilo šanse da napišem ovu knjigu bez blagoslova i uvida mog sina, a on je velikodušno ponudio oboje. Iako je ova knjiga moja priča, priča o majci koja očajnički pokušava popraviti nešto nad čime ima vrlo ograničenu moć, bit će istinita i mom sinu i njegovom putovanju. Zahvalna sam što i on želi iskoristiti svoje borbe da pomogne drugima kroz njihove – zaključuje Kristina i najavljuje kako će biti brzo u knjižarama pokraj Vas.

Foto: Instagram & Facebook (screenshot)