15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Natočila plin, krenula voziti, a onda odlučila zapaliti cigaretu!? Eksplozija i požar automobila…

2 min read
- U operativnom dežurstvu policije u Vrpolju, dana 11. veljače, u 9.25 sati, zaprimljena je dojava o požaru na osobnom automobilu u blizini benzinske postaje u Vrpolju - javila je i PU BPŽ.

Malo iza 9 sati jutros došlo je do eksplozije i požara na osobnom automobilu na cesti između Đakova i Vrpolja. Gorjela je Toyota i izgorjela u potpunosti, a za čijim je volanom, lakše ozlijeđena nakon incidenta, bila 49-godišnjakinja. Neslužbena je informacija kako je vozačica malo prije eksplozije točila plin na benzinskoj postaji, udaljenoj svega nekoliko desetaka metara od mjesta požara, da bi potom, odlučivši zapaliti cigaretu u autu, upalila upaljač…

– U operativnom dežurstvu policije u Vrpolju, dana 11. veljače, u 9.25 sati, zaprimljena je dojava o požaru na osobnom automobilu u blizini benzinske postaje u Vrpolju – javila je i PU BPŽ.

– Osobnim automobilom je upravljala 49-godišnjakinja (državljanka Republike Hrvatske), koja je u požaru ozlijeđena, te je odvezena na pružanje liječničke pomoći. Radi se o lakšim tjelesnim ozljedama. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrpolje, tijekom kojega se (od 9.30 do 13 sati), promet odvijao uz regulaciju jednom kolničkom trakom – nastavlja policija, navodeći mogući uzrok.

– Policijski službenici su obavili očevid u nazočnosti inspektora zaštite od požara, kojom prilikom je utvrđeno,  da je do požara došlo uslijed zapaljenja cigarete te plinskih čestica koje su curile u unutrašnjost automobila zbog kvara na plinskim instalacijama – nastavlja policija, a što itekako ide uz neslužbenu informaciju.

– Policijski službenici dostavljaju izvješće o događaju Općinskom državnom odvjetništvu – zaključuje policija.

Vozačicu je, doznaje se neslužbeno, u bolnicu odvezao drugi vozač, svojim automobilom, a koji je tuda prolazio. Nadalje, po izlasku iz zapaljenog vozila, vozačici je u plamenu bila i kosa.

Foto: Pixabay (ilustracija)