29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HNK i OsijekExpress vas večeras vode na Mačka u čizmama! Pogledajte kako…

2 min read
Sve što trebate učini, a dodjeljujemo 2x2 ulaznice, je u komentaru naše objave na Facebooku upisati ime osobe s kojom želite večeras, petak, 18.2.'22. u 20 sati ići u kazalište, podijeliti objavu javno na svom zidu i čekati izvlačenje u 16 sati. Oko 16.30 sati i mi ćemo u koemntaru naše objave objaviti dobitnike/ce, a koji će s osobnom iskaznicom na blagajni kazališta pola sata prije predstave podići svoje ulaznice i ići na balet. Lagano, zar ne?

Večeras u 20 sati u HNK-u u Osijeku bit će izveden balet Mačak u čizmama. A priliku biti u gledalištu imate i zahvaljujući suradnji HNK-a i OsijekExpressa. Vodimo vas večeras na balet. Ako…

Sve što trebate učini, a dodjeljujemo 2×2 ulaznice, je u komentaru naše objave na Facebooku upisati ime osobe s kojom želite večeras, petak, 18.2.’22. u 20 sati ići u kazalište, podijeliti objavu javno na svom zidu i čekati izvlačenje u 16 sati. Oko 16.30 sati i mi ćemo u koemntaru naše objave objaviti dobitnike/ce, a koji će s osobnom iskaznicom na blagajni kazališta pola sata prije predstave podići svoje ulaznice i ići na balet. Lagano, zar ne?

Imajte na umu da su Covid potvrde obvezne.

Inače, svima znanu bajku Charlesa Perraulta o maču antropomofnih sposobnosti koji svom ubogom gazdi priskrbi bogatstvo i sreću u ljubavi, Bruno Bjelinski pretočio je u glazbu, sa čarolijom prožet balet. Prije dolaska na premijerni repertoar HNK u Osijeku, Mačak u čizmama je u koreografiji i režiji Ljiljane Gvozdenović u ruhu osječke praizvedbe oduševio publiku svih životnih dobi na 21. Osječkom ljetu kulture, poput foršpana za ono u čemu ćemo uživati u 115. sezoni. S obzirom da je riječ o vizualno moćnom baletu, važno je naglasiti kako kostimografiju potpisuje Barbara Bourek, a scenografiju Dinka Jeričević – opisuju balet iz HNK-a.

Na pozirnici vas čekaju večeras – Sonja Toth, Benjamin Skupien, Valentin Domsa, Vuk Ognjenović, Danijel Novoselac, Neven-Lucian Davidović, Gordan Marijanović, Petra Lucija Živković,  Dora Luketić, Armando El-Hag Hassan, Vanja Dušić, Fabrizio Mastrangelo, Laura Špindel i brojni drugi…

Foto: HNK Osijek, Kristijan Cimer (sceenshot, ustupljeno za objavu)