4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sada je službeno! Kamera radi! Dozvoljena brzina je 50 km/h – javlja policija!

2 min read
Fotografija svjedoči kako je kamera postavljena u blizini Tifonove benzinske postaje u Ernestinovu, a što je poznata lokacija svima koji se kreću kroz ovo naselje.

– Na državnoj cesti broj 518 u Ernestinovu postavljena je fiksna kamera za evidentiranje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, na dionici ceste u naselju, gdje je brzina ograničena na 50 km na sat. Mole se vozači da se pridržavaju prometnih propisa radi svoje sigurnosti, a i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu – javila je danas PU OBŽ i službeno potvrdila operativnost kamere, a o kojoj smo pisali još prije nekoliko dana, kada je tamošnja načelnica objavila postavljanje.

Podsjetimo…

– Kako bismo povećali razinu sigurnosti u naselju, spriječili razvijanje velikih brzina i smirili promet na izuzetno prometnoj državnoj cesti D518 Osijek – Vinkovci koja prolazi kroz naselje Ernestinovo, inicirali smo postavljanje kamere za nadzor brzine kretanja vozila – napisala je na Facebooku načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić, upozoravajući, zapravo, vozače na moguće sankcije budu li jurcali kroz naseljeno mjesto…

– Kamera snima i po danu i po noći, može snimiti i video npr. nepropisnog pretjecanja, ali i korištenje mobitela u vožnji ili nekorištenje sigurnosnog pojasa. Molimo vozače da prilagode vožnju novim uvjetima u prometu, da se drže prometnih propisa, uz napomenu da će se kroz narednih mjesec dana brzina kretanja vozila ograničiti na 50km/h kroz Ernestinovo – nastavila je u ‘postu’ i zaključila…

– Vrijednost ukupne investicije je 400.000,00 kn, a projekt su financirali MUP i Općina Ernestinovo u partnerstvu. Ovim putem upućujemo neizmjernu zahvala MUP-u i Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj koja je prepoznala našu inicijativu i bila nam i više nego odličan partner u realizaciji projekta – piše Junušić.

Fotografija svjedoči kako je kamera postavljena u blizini Tifonove benzinske postaje u Ernestinovu, a što je poznata lokacija svima koji se kreću kroz ovo naselje.

Foto: Facebook (screenshot) & Pixabay (ilustracija)