19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Fred Matić poručuje hrvatskim dragovoljcima u Ukrajini: Nije vam to ‘pucačina na PS-u’!

1 min read
Fred Matić onima s iskrenim namjerama puža podršku, ali i upozorava.

Hrvatski europarlamentarac Predrag Fred Matić, inače nekadašnji sudionik Domovinskog rata, gostovao je danas u programu N1 i analizirao sukob u Ukrajini, da bi u jednom trenutku razgovor otišao i na dragovoljce koji su iz Hrvatske potegnuli put prema Ukrajini kako bi se ondje stavili na dispoziciju tamošnjoj vojsci.

Podsjećamo, prema svjedočenju 20-godišnjeg Zagrepčanina, iz Hrvatske je, bez blagoslova službenog Zagreba, otišlo oko 250 hrvatskih dragovoljaca, među kojima su dečki iz Zagreba, Splita, ali i Osijeka, o čemu smo pisali OVDJE.

Fred Matić onima s iskrenim namjerama puža podršku, ali i upozorava.

– I u Domovinskom ratu je bilo nekoliko stotina dragovoljaca iz drugih zemalja. Neki su došli stvarno sa iskrenom željom da pomognu hrvatskom narod, jer su vidjeli da smo slabiji i izloženi brutalnoj agresiji, a bilo je i onih koji su došli iz nekih avanturističkih pobuda – od materijalnih do dizanja adrenalina – piše N1 kako je kazao Matić.

– Hrabri su dečki koji odlaze u Ukrajinu. Dajem podršku onima koji odlazak tamo vide kao pomoć ukrajinskom narodu, a nešto manje onima koji misle da je pucačina dobra fora. Poručio bih im samo da pucačina preko PlayStationa nije niti približna onoj pravoj – zaključio je.

Foto: Youtube (screenshot) & Pixabay (ilustracija)