28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH iznio detalje: Slavoncu iz ruku ‘čupali’ novac i onda ga ‘cipelarili’ na podu!?

2 min read
Kada prvoosumnjičenik nije uspio ni udarcima oštećenikove ruke od betonsko tlo otvoriti njegovu šaku, pozvao je drugoosumnjičenika da mu pomogne te su potom obojica, osnovano se sumnja, zajedno uporabom tjelesne snage otvorili prste oštećenikove ruke i uzeli mu novac.

Foto: Pixabay (ilustracija)

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru su, povodom posebnog izvješća Policijske uprave vukovarsko-srijemske, provedene dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice osumnjičenika (1994. i 1988.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teška tjelesna ozljeda iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i razbojništvo iz čl. 230. st. 1. KZ-a – javlja DORH i nastavlja…

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 13. ožujka 2022. oko 20:00 sati, na parkiralištu gospodarske zone u Vukovaru, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, prišao oštećeniku te zatražio da mu preda novce koje ima kod sebe. Osnovano se sumnja da je potom zatvorenom šakom udario oštećenika u predjelu nosa i čela pri čemu je oštećenik pao na tlo držeći pritom, stisnut u šaci, novčani iznos (četiri novčanice po 200,00 kuna). Kada prvoosumnjičenik nije uspio ni udarcima oštećenikove ruke od betonsko tlo otvoriti njegovu šaku, pozvao je drugoosumnjičenika da mu pomogne te su potom obojica, osnovano se sumnja, zajedno uporabom tjelesne snage otvorili prste oštećenikove ruke i uzeli mu novac. Osnovano se sumnja da su osumnjičenici, s ciljem težeg ozljeđivanja, udarcima rukom i nogom naizmjence zadali oštećeniku udarce u glavu i nanijeli mu teške tjelesne ozljede. 

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je odredio prvoosumnjičeniku istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku), dok je drugoosumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku) – zaključuju iz DORH-a.

Foto: Pixabay (ilustracija)