14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

CEZIH 3. dio! Proradio sustav, a s njim i recepti, uputnice, nalazi…

1 min read
- Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) je normaliziran te ponovno radi u punom opsegu. Otklonjeni su svi tehnički problemi te se pružanje zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a odvija neometano - poručuju iz HZZO-a.

Normaliziran je rad CEZIH-a. Dakle, naručivanje, uputnice, nalazi…, sve ponovno porlazi kroz informatički sustav i papirnate tiskanice nisu više potrebne, izvijestio je HZZO.

Dakle, normaliziran rad Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava, što će reći da se u ljekarnama ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta.

– Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) je normaliziran te ponovno radi u punom opsegu. Otklonjeni su svi tehnički problemi te se pružanje zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a odvija neometano – poručuju iz HZZO-a.

Podsjećamo, sustav nije radio jučer i danas, veći dio dana, a što je uvjetovalo da liječnici, po preporuci HZZO-a, recepte izdaju na tiskanicama. Tu se potom pojavio novi problem, a taj je da liječnici nemaju dovoljan broj tiskanica, budući da odavno rade digitalno, a ‘papira’ imaju tek manji broj, za nenadane okolnosti, nestanak struje i slično…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)