27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zaustavljen pijan! A otprije ima 2×12 bodova, 2x zabrana, 1x alkohol, 1x odbijanje testa…

1 min read
Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova i evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,90 grama po kilogramu - javlja PU OBŽ.

U subotu oko 22 sata, u Podravskim Podgajcima, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova i evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,90 grama po kilogramu – javlja PU OBŽ.

Ali to nije sve…

Vozač je do sada 2 puta pravomoćno presuđen za prikupljene negativne prekršajne bodove, 2 puta za upravljanje pod zabranom za upravljanje motornim vozilima, 1 put za upravljanje pod prisutnosti alkohola u krvi iznad 1,50 grama po kilogramu i 1 put za odbijanje podvrgavanju ispitivanja na alkohol te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao sukladno Prekršajnom zakonu te je priveden na nadležni Općinski sud i određeno mu je zadržavanje u trajanju od 7 dana – nastavlja policija.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda – zaključuje se u priopćenju policije OBŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija)