28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jurnjave Petefijevom ulicom zbog radova na ‘Strossi’!? Postavljaju se ‘ležeći policajci’!?

2 min read
Petefijevu ulicu vozačice i vozači koriste i u drugom smjeru, a kada dolaze iz smjera Čepina, odnosno sa zapada i juga. Sa 'S ceste' nastave Svilajskom, pa oko Lidla u Petefijevu.
bmw

Kako bi izbjegli semafore i kamere na Strossmayerovoj ulici, ali si i omogućili ulaz u Svilajsku, na način da od Lidla nastave ravno, Osječanke i Osječani su posljednjih dana ozbiljnije ‘upogonili’ Petefijevu ulicu u promet. Kod ‘Žutog naselja’ skrenu desno i onda kreće vožnja Mađarskom Retfalom. I u tome nema ništa sporno i loše, do informacije kako vrlo često vozači kroz Ulicu Šandora Petefija ‘stisnu gas’ jače.

Petefijevu ulicu vozačice i vozači koriste i u drugom smjeru, a kada dolaze iz smjera Čepina, odnosno sa zapada i juga. Sa ‘S ceste’ nastave Svilajskom, pa oko Lidla u Petefijevu.

– Kontaktirali su građani Gradsku četvrt. Sugerirano im je da vrate s peticijom, jer je to naravni put realizaciji postavljanja usporivača, odnosno ‘ležećih policajaca’. Prikupljeni su potpisi, njih oko 130. To sada ide dalje u svoju proceduru, prema Gradu Osijeku, Uredu za promet, prema policiji. Više tijela mora dati suglasnost, a tek tada se donosi odluka. Procedura nije ni kratka ni jednostavna – počeo je gradski vijećnik Grada Osijeka Tomislav Mišetić, a sa čije liste Antonio Ilić vodi GČ Retfala u ovom trenutku.

A ‘ležeći policajci’ bi, želja je, bili gusto raspoređeni ulicom, praktički kod svakog raskrižja, jer mala bi korist bila samo na ulazu i izlazu iz ulice.

Isti problem imamo u Retfali sa Sljemenskom i Kozjačkom. Prolete tuda automobili, usuđujem se procijeniti, s 90 ili 100 km/h. Naš apel ide i prema policiji. Želimo više kontrole brzine, policijsku prisutnost u prometu tim ulicama, jer ovo nije dobro, juri se – zaključio je Mišetić.

Foto: Google Maps (screenshot) & Pixabay (ilustracija)