16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Šarana jaja bojama grada! Gužva na Trgu slobode! Pravi uskrsni spektakl!

1 min read
Bila je to danas, uz Ferivi polumaraton, najposjećenija manifestacija u gradu. Jer, osim izlagača, a u vrijeme 'špice' prepun grad je veliki broj ljdi 'poveo' i do Trga slobode. Zapravo, bila je gužva.

Vrlo je živo, brojano u stotinama, tisućama…, bilo na Trgu slobode u Osijeku, a gdje se moglo čuti desetine jezika, narječja, napjeva, ritmova, glazbe, melodija…, gdje su dan uoči Cvjetnice, brojne udruge nacionalnih manjina i svojevrsnih čuvara svoje tradicije u Osijeku, predstavili svoje uskrsne običaje, svoju tradicionalnu uskrsnu trpezu, gastronomiju. Multietnički i multikulturalni Osijek imao je vrhunsku priliku vidjeti sve nacionalne manjine zastupljene u Hrvatskoj, jer pripadnici svih, do jedne, žive i u Osijeku.

Manifestacija Šarana jaja bojama grada u organizaciji Grada Osijeka održana je danas u Osijeku, utjelovljujući raznolikost i bogatstvo uskrsnih običaja Osijeka i cijele okolice, Slavonije i Baranje. Bio je to izniman odaziv predstavnika nacionalnih manjina okupljenih u udrugama i organizacijama. Izlagali su i rukotvorine, spomenuta tradicionalna jela, stotine šarenih pisanica…

Bila je to danas, uz Ferivi polumaraton, najposjećenija manifestacija u gradu. Jer, osim izlagača, a u vrijeme ‘špice’ prepun grad je veliki broj ljdi ‘poveo’ i do Trga slobode. Zapravo, bila je gužva.

Foto: OsijekExpress.com