14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Uoči Uskrsa održan tradicionalni sportsko-rekreativni turnir umirovljenika!

2 min read
Medalje pobjednicima rekreativnog turnira uručio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji im se ujedno obratio povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Tradicionalno, uoči uskrsnih blagdana, u dnevnom boravku za umirovljenike u Županijskoj ulici održan je sportsko-rekreativni turnir u organizaciji Udruge „Aktivni umirovljenici Osijek“. Prema riječima predsjednice Udruge Jelene Dodig tijekom tri dana natjecalo se 66 osoba i to u belotu, pikadu i visećem kuglanju.

– Umirovljenička zajednica u ovom dijelu grada iznimno je aktivna, svakodnevno se družimo u ovom dnevnom boravku od 9 do 12 sati, a tijekom poslijepodneva na rasporedu su brojne zanimljive radionice. Svaki dan dolazi između 20 i 25 osoba u prijepodnevnim satima koji vrijeme provode čitajući novine, igrajući društvene igre te općenito u međusobnom razgovoru. Među umirovljenicima ima puno samaca tako da se organiziramo na način da brinemo jedni o drugima, pomažemo si i na taj način održavamo socijalnu uključenost naših članova, rekla je Dodig.

Medalje pobjednicima rekreativnog turnira uručio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji im se ujedno obratio povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

– Pohvaljujem aktivnosti umirovljenika i umirovljeničkih druga koje rade zaista kvalitetno, a što se može i danas vidjeti u ovom dnevnom boravku gdje je odlična atmosfera. Bila je ovo prilika da razgovaramo, razmijenimo dojmove o svemu onom što radi ova Udruga, da čujemo potrebe naših umirovljenika i da zajednički radimo na tome da poboljšamo kvalitetu njihova života. Ovo je jedan od dobrih primjera za to, a u sljedećem razdoblju imati ćemo i dodatna ulaganja koja ne zahtijevaju znatne financijske izdatke u dnevne boravke umirovljenika, što je za ljude koji ovdje borave iznimno značajno jer će im boravak u ovom prostoru učiniti još ugodnijim, rekao je Vulin.

Tekst i foto: Grad Osijek