15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U ZOO vrtu u Osijeku fantastičan Dan planeta Zemlje! Hranjenje, obilazak, eksperimenti…

2 min read
- Istraživanje prirode našega planeta započet ćemo obilaskom Zoološkog vrta uz edukatora tijekom kojeg ćemo vas upoznati s našim stanovnicima, ali vam i pružiti priliku da naučite nešto više o tome kako se pojedine životinje hrane.

– Dragi mališani, pozivamo vas da nam se pridružite u zabavno-edukativnom programu kojim ćemo u Zoološkom vrtu obilježiti Dan planeta Zemlje 22.4. Pripremili smo vam mnoštvo zanimljivih aktivnosti u kojima možete aktivno sudjelovati, pri tome puno toga naučiti i dobro se zabaviti! – pozivaju iz osječkog Zoološkog vrta djecu i dodaju…

– Istraživanje prirode našega planeta započet ćemo obilaskom Zoološkog vrta uz edukatora tijekom kojeg ćemo vas upoznati s našim stanovnicima, ali vam i pružiti priliku da naučite nešto više o tome kako se pojedine životinje hrane.

– Primjer toga su grane vrbe koje rastu u našem vrtu! Njih ćemo zajedno pripremiti, oblikovati i predati našim timariteljima koji će ih pred vama postaviti u nastambama. Naravno, čut ćete zbog čega je upravo ta vrsta drveća posebno draga zebrama, devama, bizonima, majmunima… – nižu iz ZOO vrta u pozivu.

Upravo na ovom primjeru djeca mogu naučiti kolika je važnost očuvanja prirode i primijetiti povezanost između biljaka i životinja u harmoničnom funkcioniranju ekosustava Zemlje.

Na dječjem igralištu, uz prigodne igre, djeca će naučiti koliko je potrebno da se razgrade određene vrste otpada i zašto je potrebno razdvajati otpad.

U malom eksperimentu i sami će moći pokazati znaju li koja vrsta otpada se odlaže u koji spremnik te time pomoći u čuvanju našega planeta.

U našoj edukacijskoj učionici djeca će imati priliku saznati koje su životinjske vrste izumrle, kroz igru naučiti koje je to prihvatljivo ponašanje kojim možemo pridonijeti očuvanju okoliša, prepoznati životinjske vrste s kojima su se susreli u Zoološkom vrtu, a na kraju će imati priliku upoznati i dodirnuti jednog od naših simpatičnih gmazova.

– Pozivamo vas da se prijavite na ovu zanimljivu avanturu pozivom na broj 285-234 i na vrijeme osigurate mjesto! Cijena programa je 20 kn, a početak u 9h. Edukacija je prilagođena djeci od 7 do 12 godina. Radujemo se susretu i vidimo se u Zoološkom vrtu! – zaključuje se u pozivu.

Foto: Facebook (screenshot) & Pixabay (ilustracija)