29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad najavio nastavak edukacija za pomoć nezaposlenima

2 min read
Glavni cilj je da polaznicima osiguramo konkurentniji pristup tržištu rada, rekao je Vulin te dodao da će ove aktivnosti pomoći i da se gospodarstvu osiguraju kadrovi koji im nedostaju iz područja razvojnih tehnologija.

U prostorijama gradske uprave najavljen je nastavak EU projekta “Zelena zanimanja i komunikacija za posao-garancija bolje budućnosti u Slavoniji”. O slijedećoj aktivnosti ovog projekta govorili su zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić i predsjednik Udruge EU Centar Domagoj Vidaković.

– Zahvaljujem Udruzi EU Centar i Visokom učilištu Algebra koji zajedno s Gradom Osijekom provode projekt vrijedan više od 1,1 milijun kuna. Provodimo ga od 16. srpnja 2020. i traje do 15. srpnja ove godine. Važno je istaknuti da je cjelokupan iznos projekta financiran iz Europskog socijalnog fonda. To su sredstva koja se kapilarno šire i ostaju na našem području a troše se za dobre ciljeve. Trenutno traje edukacija za programere, ukupno 250 sati odnosno četiri mjeseca. Tu imamo 28 polaznika. Bit će gotova do početka lipnja ove godine, a danas najavljujemo facebook kampanju odnosno javni poziv za sve zainteresirane za drugu aktivnost, a to je trening komunikacijskih vještina. Trajat će 22 dana, a počinje iza prvog svibnja. Glavni cilj je da polaznicima osiguramo konkurentniji pristup tržištu rada, rekao je Vulin te dodao da će ove aktivnosti pomoći i da se gospodarstvu osiguraju kadrovi koji im nedostaju iz područja razvojnih tehnologija.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela Romana Kristića ugovor za ovaj projekt je potpisan 2021. godine i bit će uspješno proveden. Grad Osijek je pomogao u odabiru ciljane skupine nezaposlenih koji će proći izobrazbu u programu Python i edukaciju komunikacijskih vještina te im osigurao vrhunske stručnjake i mentore.
Domagoj Vidaković iz EU Centra je najavio da će trening komunikacijskih vještina biti namijenjen marginaliziranim skupinama i dugotrajno nezaposlenima, od 18 do 29 godina ako su minimalno 6 mjeseci nezaposleni odnosno i stariji koji su 12 mjeseci nezaposleni.

– Pozivamo ih da se informiraju o ovim aktivnostima i prijave putem web stranice projekta https://zelenazanimanja.eu-centar.org/, rekao je Vidaković.

Tekst i foto: Grad Osijek