19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Vrhunski rezultati, sjajan vikend: Mladi osječki gimnastičari izvrsni!

2 min read
Odličan nastup natjecateljice GD Osijek – Žita imale su i u slobodnom programu koje je u nedjelju organizirano upravu u osječkom „domu gimnastike“, Sokol centru.

Vikend iza nas obilovao je izvrsnim gimnastičkim rezultatima za osječki klub iz Sokol Centra – naime, nastupi najmlađih natjecatelja Gimnastičkog društva Osijek – Žito donijeli su odlične vijesti iz Slavonskog Broda, Vinkovaca i Osijeka čime su pokazali da su vrsnom formom na dobrom putu da na predstojećem Prvenstvu Hrvatske upravo u Osijeku se okite najvažnijim medaljama svoje dosadašnje natjecateljske karijere.

Mlade gimnastičarke pod vodstvom trenerice Karle Kovačević u Slavonskom Brodu u subotu te u Osijeku u nedjelju ostvarile su vrsne rezultate na 3. kolu kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obveznom programu te su svom matičnom klubu donijele vrijedne bodove za nastavak sezone.

Mlade gimnastičarke osvojile su ekipno 1. mjesto u slobodnom programu kao i pojedinačne medalje…

Ema Putar – 1. mjesto

Katla Strmečki – 2. mjesto

Lota Kopić – 6. mjesto

Odličan nastup natjecateljice GD Osijek – Žita imale su i u slobodnom programu koje je u nedjelju organizirano upravu u osječkom „domu gimnastike“, Sokol centru.

Univerzalni program:

1. mjesto – ekipno

1. mjesto – Tara Pačarek

2. mjesto – Anja Garić Mocković

3. mjesto – Greta Filipović

U2 program:

2. mjesto – Pavla Sršić

Pored svojih klupskih kolegica, sjajne rezultate na 3. Kolu Kupa Hrvatske za Regiju Istok u Vinkovcima najmlađi dječaci osječkog kluba iz Sokola opet su pokazali zavidnu formu i u Osijek donijeli niz odličja i to:

Univerzalni program, dječaci mlađi – pojedinačno:

1. mjesto – Luka Damjanović

Univerzalni program – dječaci stariji – ekipno:

1. mjesto

Univerzalni program – dječaci stariji – pojedinačno:

1. mjesto – Adrian Adamček

2. mjesto – Jakov Mađarević

3. mjesto – Niko Burić

4. mjesto – Petar Matošević

5. mjesto – Niko Pušić

6. mjesto – Šimun Kečkeš

Obavezni program – kadeti – pojedinačno:

2. mjesto – Domagoj Ivić

O izvrsnom radu mladih osječkih trenera, riječi hvale ima i njihov mentor Boris Čulin…

– Izuzetno smo zadovoljni radnom naših mladih trenerskih snaga, a dokaz dobrog rada su svakako rezultati osvojeni na 1. i 2. kolu Regije Istok. Veliki cilj nam je kontinuirano raditi na stvaranju novih gimnastičkih selekcija u našem Sokolu i po svemu sudeći smo na dobrom smo putu. Sretni smo što ćemo na predstojećem Prvenstvu Hrvatske u lipnju u Gradskom vrtu kojem smo po treći put zaredom domaćini, izvesti tim koji će, uz naše seniore, konkurirati za najsjajnija odličja.

Tekst i foto: GD Osijek Žito