28. svibnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

14. osječki urološki dani sa 6. sekcijom medicinskih sestara i tehničara urologije

1 min read
Nositelj projekta je Klinički bolnički centar Osijek, a partner na projektu je Dom zdravlja Osječko – baranjske županije.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže tradicionalnim Osječkim urološkim danima, simpozij na kojem će se prezentirati znanstvene i stručne spoznaje te slučajevi iz svakodnevne urološke prakse i srodnih medicinskih grana.

Simpozij se održava u Osijeku od 12. do 14. svibnja 2022. godine u Hotelu Osijek u organizaciji Zavoda za urologiju KBC-a Osijek, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za urolitijazu, Medicinskog fakulteta Osijek, Hrvatskog liječničkog zbora – podružnica Osijek, Hrvatskog urološkog društva, Hrvatskog androloškog društva, Hrvatskog društva za urološku onkologiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za urološku onkologiju i Udruge Pro Futuro Osijek, a sve u sklopu EU projekta „Centar za edukacije, rano otkrivanje i prevenciju bolesti novotvorina Osječko – baranjske županije“.

Projekt je osmišljen s ciljem podizanja razine znanja zdravstvenih djelatnika OBŽ o bolestima novotvorina kroz sudjelovanje na kongresima, prijenosima dobrih praksi te edukacijom edukatora u svrhu liječenja, ranog otkrivanja i prevencije bolesti novotvorina te podizanje svijesti građana o važnosti prevencije bolesti i promocije zdravlja na području OBŽ i šire.

Nositelj projekta je Klinički bolnički centar Osijek, a partner na projektu je Dom zdravlja Osječko – baranjske županije.

Vrijednost projekta 999.944,00 kn te je iznos u cijelosti sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a provodi se od 10. rujna 2020. do 10. ožujka 2022. godine.

Program Uroloških dana možete pronaći na sljedećem linku: Program.