Ned. svi 22nd, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Bagerist ‘zakačio’ plinsku cijev, zaiskrilo, zapalio se bager, ulica evakuirana…

2 min read
- Požar bagera u Mrzoviću 09.05.2022. Nažalost vozač bagera nastradao. Želimo mu brz oporavak - napisali su na Facebooku iz DVD-a Mrzović

Bagerist Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije jučer je slučajno oštetio plinsku cijev, plin je potekao, iskrenje uzrokovalo požar, zapalio se i bager. Drama se, istinska, odigrala u Mrzoviću pokraj Đakova, ali je, srećom, prošla bez ljudskih žrtava, bez većih ozljeda, tek s materijalnom štetom, doznaje se.

Sve su službe hitro morale biti na terenu, a dio ulice u Mrzoviću i evakuiran. Stigli su i iz DVD-a Mrzović i Kešinci, a pod čijim je ravnanjem požar ugašen. HEP je isključio plin.

Bagerist je zadobio lakše opekline ruku.

– Požar bagera u Mrzoviću 09.05.2022. Nažalost vozač bagera nastradao. Želimo mu brz oporavak – napisali su na Facebooku iz DVD-a Mrzović

— — — — — —

UPDATE – 10.5.’22. 10:00 – POLICIJSKO PRIOPĆENJE

Jučer, oko podne, u mjestu Mrzović, 39-godišnji hrvatski državljanin je prilikom iskopa i postavljanja kanalizacijskih cijevi s radnim strojem oštetio podzemnu plinovodnu cijev.

Prilikom oštećenja došlo je do istjecanja plina. Uslijed mehaničkog djelovanja došlo je požara koji je zahvatio radni stroj koji je u potpunosti izgorio.

Požar se potom proširio na obiteljsku kuću, vlasništvo 62-godišnjeg hrvatskog državljanina, kojom prilikom je došlo do oštećenja prozora, PVC roleta i fasade na kući.

Vozač, 39-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kešinci i Mrzović, a istjecanje plina zatvorili su djelatnici HEP-a.

Policijski službenici podnose izvješće o događaju nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Facebook (DVD Mrzović, screenshot)