Ned. svi 22nd, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Provjerite imate li ovog oslića kod kuće! Utvrđen parazit Anisakis!

1 min read
...proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. 

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda ribarstva – svježi oslić dobavljača RZ KOMIŽA (OSLIĆ PARANGAL RZ KOMIŽA), LOT HRVLOG2200023017, datuma ulova 01.05.2022, brod: 58 KŽ, upotrijebiti do 12.05.2022., zbog utvrđene prisutnost parazita Anisakis u navedenom proizvodu – javlja HAPIH na svojim mrežnim stranicama i dodaje kako proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. 

– Molimo kupce da provjere jesu li su kupili navedeni proizvod i vrate ga u najbližu prodavaonicu Konzuma gdje će im biti vraćen novac. Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod gore navedenog roka trajanja – među ostalim su javili i iz Konzuma.

Foto: Pixabay (ilustracija)