28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić o Tuđmanu, Kosor, Plenkoviću… “Plenković vodi HDZ, vodi odlično…”

2 min read
Tuđmana je, kaže, upoznao na osiguranju u Osijeku '92. druge, vidjevši ga tada, dodaje, prvi i posljednji put. Pa ipak, nastavlja kako Tuđmana nitko nikada neće dostići.

Potpredsjednik HDZ-a i župan OBŽ Ivan Anušić, gostovao je na RTL-u, govorio o svom posljednjem susretu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, usporedio ga s kasnijim predsjednicima HDZ-a, sve do aktualnog premijera Andreja Plenkovića.

Tuđmana je, kaže, upoznao na osiguranju u Osijeku ’92., vidjevši ga tada, dodaje, prvi i posljednji put. Pa ipak, nastavlja kako Tuđmana nitko nikada neće dostići.

– Gradio je državu, stvarao državu nakon višestoljetnog sna. Uzimao je u obzir ljude koji su protiv i one za državu. Tada kada nam je Europa okrenula leđa, ostavila nas nenaoružane, na čelu s njim izborili smo slobodu – rekao je Anušić za RTL, dodajući kako pitanje je li obljetnica njegovog rođenja trebala biti na većoj razini organzacije kako je ovo velebna obljetnica i da ju stranka organizira baštineći njegovu ideologiju. 

Dvostruka obljetnica, Zagreb i Vukovar, za Anušića je klasična pojava u nas.

– Zbog tog smo izgubili predsjednicu. Radimo podjele i mijenjamo sve ono što smo do sada radili. Bespotrebno, ali zašto ne. Netko ga može svojatati na svoj način, obilježiti ga u Osijeku, Splitu…

Na kraju je RTL ukazao na dolazak Anušića u stranku pod vodstvom bivše premijerke Jadranke Kosor, na činjenicu kako je poslije došao Tomislav Karamarko, sada Andrej Plenković. O sličnosti s Tuđmanom i njih, Anušić veli da Tuđmana ne može nitko dostići.

– HDZ vodi Plenković, vodi odlično, vodi dobro – zaključio je.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)