Sri. srp 6th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pronađen ubojica psa! Usmrtio ga iz vatrenog oružja!

1 min read
Inače, za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja, Kazneni zakon RH predviđa zatvorsku kaznu u trajanju do jedne godine.
pas

Samo dan poslije pronalaska usmrćenog psa, u večernjim satima, policija je sljedećeg dana otkrila počinitelja. Kakav li je um 35-ogodišnjaka koji je iz vatrenog oružja prostrijelio nevinog psa?!

– Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Ubijanje ili mučenje životinja“. Naime, osumnjičeni je dana 15. svibnja 2022. u večernjim satima u mjestu Hrnjevac iz vatrenog oružja ustrijelio psa. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješća nadležnom državnom odvjetništvu – priopćili su iz policije.

Podsjećamo, policija je prethodnog dana izvijestila o pronalasku lešine, kao i da je pas ustrijeljen, no nisu koristili termin vatrenog oružja, a nisu bili ni sigurni je li po srijedi više počinitelja.

Inače, za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja, Kazneni zakon RH predviđa zatvorsku kaznu u trajanju do jedne godine.

Podsjećamo da je od veljače na ovamo u Slavoniji, što na području Đakova, što na području Tordinaca, drvenim predmetom i vatrenim oružjem prije ovog, ubijeno sedam pasa.

Foto: Pixabay (ilustracija)