28. svibnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Podignuta optužnica za prometnu iz ’21. Vozačica skretala, naletio motociklist i preminuo…

1 min read
Vozač motocikla je pao na kolnik i zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih preminuo 15. srpnja 2021. - zaključuju iz DORH-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 9. svibnja 2022. podignulo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1975.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. u vezi sa st. 2. i 1. istog članka Kaznenog zakona – javlja DORH i dodaje…

Okrivljenu 47-godišnjakinju se tereti da je 10. srpnja 2021. oko 18:40 sati, upravljala osobnim automobilom kolnikom Ulice Vladimira Nazora u smjeru centra Orahovice i, protivno odredbi članka 57. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, poduzela radnju skretanja ulijevo u Ulicu Augusta Šenoe, ne uvjerivši se prethodno dolazi li joj iz suprotnog smjera drugo vozilo. Tereti ju se da je olako držala kako je cesta slobodna i kako neće doći do nesreće, pa je, u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao motocikl zadržavajući pravac kretanja, došlo do naleta prednjom stranom motocikla u prednji desni bočni dio osobnog automobila.

Vozač motocikla je pao na kolnik i zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih preminuo 15. srpnja 2021. – zaključuju iz DORH-a.

Foto: Pixabay (ilustracija)