Sri. srp 6th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Mali sokol u oporavilištu ZOO-a! Timaritelj fićuka i imitira majku dok mu daje hranu!

1 min read
I jede. Još ne vidi, žmiri, ali 'papa kao pravi' i svi se nadaju da će dovoljno ojačati kako bi jednog dana razvio krila i poletio.

Ispao je iz gnijezda, nema druge… Ali, dospio je u ruke onih koji znaju. I čekamo ga da razvije krila i ispusti ‘krik’ 🙂

– Mladog ptića, starog tek nekoliko dana, dobili smo na skrb u Oporavilište. Zvuk fićukanja mali je trik timaritelja kojim oponaša glasanje majke te tako navodi ptića da prihvati ponuđenu hranu. Dajemo sve od sebe da ptić dovoljno ojača i preživi, s obzirom da je vrlo, vrlo mlad – napisali su danas iz osječkog ZOO vrta na Facebooku, dijeleći video zapis u kojem se vidi kako malog i nejakog sokola ‘dobivaju na foru’ da zine i tako prihvati komadić mesa.

I jede. Još ne vidi, žmiri, ali ‘papa kao pravi’ i svi se nadaju da će dovoljno ojačati kako bi jednog dana razvio krila i poletio.

Inače, kako doznajemo iz Unikoma, poduzeća koje ravna ZOO vrtom u Osijeku, riječ je o malenom ptiću sokolu, najmanjoj vrsti, koju nazivamo vjetruša. On naraste do 30-tak centimetara, ‘mladi’ miševe, manje ptice, glodavce. Živi na otvorenom prostoru, ali sve više ‘osvaja’ gradove. Poznat je po svom letu u mjestu dok brzo maše krilima i održava poziciju za napad.

Foto: Facebook (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Video možete pogledati OVDJE.