29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za novu kupališnu sezonu: Kreće u lipnju nasipavanje pijeska na Želji!

1 min read
- Bit će to plaža kakva je i sada na Kopiki, na takvom pijesku - dodao je Radić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić kao prvo obećanje je lane, preuzimajući dužnost prvog čovjeka Osijeka, kao član vijeća Hrvatskih voda, lobirao za nasipavanje pijeska na plaži Kopike, ne bi li se premostio vremenski jaz do rekonstrukcije bazena, ali i kako bi se uredila obala. Isto će se izvesti sada i za kupalište kod Želje, odnosno kod željezničkog mosta, gdje također dio Osječana odlazi za ljetnih mjeseci.

– Počet ćemo nasipavati pijesak u lipnju ove godine, tako da svi oni koji se vole kupati kod Želje, od ove će kupališne sezone to moći u ljepšem ambijentu – najavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u trenutku kada su neimari oko svih na konferenciji za novinstvo radili na rekonstrukciji bazena na Kopiki.

– Bit će to plaža kakva je i sada na Kopiki, na takvom pijesku – dodao je Radić.

Kod Želje u Osijeku idu kupači raznih profila i doba, ‘essekeri’, neki novi klinci, svi koji vole malo manju gužvu nego na Kopiki. Uglavnom, kupalište kod Želje je jedna od top ljetnih destinacija Osječanki i Osječana i zahtjeva uređenje.

U ovom trenutku rekonstrukcija dvaju bazena u Osijeku na osječkoj Kopiki privodi se kraju i oni će biti u funkciji od srpnja ove godine.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)