28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas do 30 stupnjeva, u subotu do 31! Ali, poslijepodne – grmljavinsko nevrijeme!?

1 min read
DHMZ za subotu 21. svibnja javlja i upozorenje, tzv. 'žuti alarm' za Osječku regiju, koja pretpostavlja, prema njihovoj definiciji, cijelu Slavoniju. Očekuje se grmljavinsko nevrijeme od 14 sati.

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku i iznadprosječno toplo. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša temperatura uglavnom od 26 do 31 °C – ukratko glasi prognoza vremena za Hrvatsku za danas, dočim se u Slavoniji i Osijeku očekuju temperature do 30 stupnjeva.

U subotu će rasti još i više, do 31. Ali, poslijepodne sa sjevera porast naoblake uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito u središnjim i istočnim predjelima. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženi. Slab do umjeren jugozapadni vjetar od sredine dana u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15. Najviša dnevna većinom između 27 i 32 °C.

Međutim, DHMZ za subotu 21. svibnja javlja i upozorenje, tzv. ‘žuti alarm’ za Osječku regiju, koja pretpostavlja, prema njihovoj definiciji, cijelu Slavoniju. Očekuje se grmljavinsko nevrijeme od 14 sati.

– Vrijedi od 21.05.2022 14:00:00 do 21.05.2022 23:59:59 – Stupanj pripravnosti: Žuto – Moguće grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine > 70 % – Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – javlja DHMZ.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija), Pixabay (ilustracija) & DHMZ (screenshot)