27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Veleposlanik Španjolske u nastupnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji

1 min read
- Veliko mi je zadovoljstvo bilo primiti veleposlanika Kraljevine Španjolske Nj. E. Juana Gonzáleza-Barba Peru i razgovarati o niz pitanja u pogledu suradnje i snažnijeg povezivanja naših dviju država. Slažemo se da je potencijal za suradnju izuzetno velik te da se partnerstvo može produbiti i na području istoka Hrvatske - kazao je Miletić.

Zamjenik župana Josip Miletić primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, Nj. E. Juana Gonzáleza-Barba Peru, u ponedjeljak, 6. lipnja 2022. godine tijekom kojeg ga je upoznao sa specifičnostima Osječko-baranjske županije, njezinom poviješću i kulturnim nasljeđem. Bila je to ujedno i prilika za razgovor o dubljem i jačem povezivanju Osječko-baranjske županije i Kraljevine Španjolske, posebno na području kulture, gospodarstva, obrazovanja i razvoja IT sektora.

– Hrvatska je zemlja jedinstvenog geografskog položaja, s obzirom da pripada zemljama srednje Europe, ali također ima snažne poveznice s jugoistokom Europe te Sredozemljem. Također, puno je različitosti unutar same zemlje, svaka regija ima svoje specifičnosti, pa tako i Slavonija. Drago mi je da sam sa zamjenikom župana imao priliku razgovarati o različitim područjima interesa za obje strane, poput razvoja obrazovnog sustava, turizma i gospodarstva i siguran sam da ćemo ovu započetu suradnju, nastaviti i u budućnosti – rekao je veleposlanik.

– Veliko mi je zadovoljstvo bilo primiti veleposlanika Kraljevine Španjolske Nj. E. Juana Gonzáleza-Barba Peru i razgovarati o niz pitanja u pogledu suradnje i snažnijeg povezivanja naših dviju država. Slažemo se da je potencijal za suradnju izuzetno velik te da se partnerstvo može produbiti i na području istoka Hrvatske – kazao je Miletić.

Tekst i foto: OBŽ