14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutra cijela zemlja ‘pod alarmom’! U Osijeku i Slavoniji obilna kiša!? Od 10 ujutro!?

1 min read
Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika - stoji u detaljnom opisu očekivanja DHMZ-a za Osijek i Slavoniju.

Za sutra, za četvrtak 9. lipnja, DHMZ je izdao ‘alarm’ za cijelu zemlju. Cijela je Hrvatska ‘u žutom’, osim manjeg dijela obale gdje je razina ‘alarma’ sljedećeg stupnja, ”narančasta’. Za Osijek i Slavoniju, odnosno ‘osječku regiju’, to znači kako se sutra, od 10 sati pa cijelog dana očekuju obilnije oborine, jaka kiša.

– Vrijedi od 09.06.2022 10:00:00 do 09.06.2022 23:59:59 – Stupanj pripravnosti: Žuto – Mjestimice moguća obilnija kiša. Količina oborine > 30 mm – BUDITE NA OPREZU i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika – stoji u detaljnom opisu očekivanja DHMZ-a za Osijek i Slavoniju.

Inače, sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje obilnijom. Lokalno će biti i pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, krajem dana u jačanju. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17 na kopnu, a najviša dnevna uglavnom od 18 do 23, u Dalmaciji i na istoku zemlje i do 25 °C.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija), Pixabay (ilustracija) & DHMZ (screenshot)