14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku: Šakom i bokserom u glavu? Na kraju i gađanje ciglom? Sve zbog mobitela?

1 min read
Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela - stoji u objavi.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je 31. svibnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1984. i 1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona/11 – javlja u srijedu DORH, a o slučaju kojeg smo već prenijeli na našim stranicama, no u bitno manjem obujmu od onog kojeg, sa svim detaljima, donosi danas DORH.

Postoji osnovana sumnja da su 24. svibnja 2022. oko 8:45 sati u Osijeku, zajednički i po prethodnom dogovoru, u nakani da dođu do novca ili predmeta veće vrijednosti, došli do stana oštećenika (1973.). Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, po ulasku u stan zatražio oštećenika da mu preda novac, a kada je on to odbio učiniti, prvookrivljenik mu je šakom i bokserom zadao više udaraca po glavi i tijelu. Drugookrivljenik je potom, osnovano se sumnja, uzeo sa stola mobilni uređaj u vrijednosti od oko dvije tisuće kuna, a prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, po njihovu izlasku iz stana, gađao oštećenika ciglom i pritom mu nanio tjelesnu ozljedu – nastavlja DORH i zaključuje…

Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela – stoji u objavi.

Foto: Pixabay (ilustracija)