19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jedna od rekordnijih dragovoljnih predaja oružja u Slavoniji: 20 bombi i 2 kg TNT-a!

2 min read
...stručno osposobljeni policijski službenici preuzeli čak 20 ručnih bombi M75 i 2 kg TNT eksploziva, objavila je policija iz Slavonskog Broda...

Nije zenamarivo ni kada policiji građani predaju nekoliko komada streljiva, jer svega se treba riješiti na pravilan način, a što može i predstavlja opasnost, no ovakva dragovoljna predaja pripada jednoj od rekordnijih, koliko mi pratimo i pamtimo kroz policijska izvješća.

Naime, 09. lipnja, osoba koja je željela ostati anonimna, odlučila se na dragovoljnu predaju oružja i pozvala policijske službenike u Slavonskom Brodu. Potom su stručno osposobljeni policijski službenici preuzeli čak 20 ručnih bombi M75 i 2 kg TNT eksploziva, objavila je policija iz Slavonskog Broda, dodajući i još jednu predaju oružja istog dana…

Jer, u srijedu, na području Općine Sibinj, u šumskom predjelu građanin je pronašao topničko streljivo od 76mm koje je bilo ukopano u tlo, o čemu je odmah obavijestio policiju. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su po dolasku na mjesto pronalaska na siguran način preuzeli pronađeno streljivo do uništenja.

– Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji želi ostati anoniman, neće snositi sankcije. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti – podsjeća policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)