19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Razbojnici nožem optuženi! Jedan držao stražu, drugi prislanjao nož trgovkinjama na tijelo…

2 min read
Obojica okrivljenika se nalaze u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela - zaključuje se.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (2000. i 2002.) zbog počinjenih kaznenih djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona/11, sve uz primjenu čl. 36. st. 2. KZ/11 – javlja danas DORH i nastavlja…

Okrivljenike se tereti da su 13. siječnja 2022., oko 18:47 sati, zajedno i po dogovoru te u nakani da dođu do novca, došli do trgovine u Valpovu (vlasništvo trgovačkog društva iz Sesveta) te je drugookrivljenik ostao u blizini trgovine pazeći da netko ne naiđe dok je prvookrivljenik, maskiran crnom kapom preko lica s jednim prorezom za oba oka, ušao u trgovinu. Tereti ga se da je uz prijetnju kuhinjskim nožem, kojeg mu je prethodno dao drugookrivljenik, zatražio od zaposlenice (1965.) da mu preda sav novac, što je ona, u strahu za svoj život, i učinila te mu iz blagajne predala iznos od 2.905,35 kuna. Okrivljenici su uzeli i zadržali za sebe navedeni novac te ga potom međusobno podijelili. 

Tereti ih se da su 12. veljače 2022. oko 18:15 sati, zajedno i po dogovoru te u nakani da dođu do novca, ušli u trgovinu u Valpovu (vlasništvo obrta iz Valpova). Drugookrivljenik je stao uz ulazna vrata trgovine pazeći da netko ne naiđe, a prvookrivljenik je, uz prijetnju nožem kojeg mu je prethodno dao drugookrivljenik, zatražio od zaposlenice (1995.) da mu preda sav novac. Oštećenica je, u strahu od noža prislonjenog uz nju, otključala blagajnu iz koje je prvookrivljenik uzeo iznos od 1.050,00 kuna, nakon čega su se obojica okrivljenika udaljili u nepoznatom smjeru, te otuđeni novac zadržali za sebe i međusobno ga podijelili.

Tereti ih se da su 5. ožujka 2022. oko 16:20 sati, zajedno i po dogovoru te u nakani da dođu do novca, došli do trgovine u Valpovu (vlasništvo trgovačkog društva iz Valpova) te je drugookrivljenik ostao u blizini trgovine pazeći da netko ne naiđe dok je prvookrivljenik ušao u trgovinu i, uz prijetnju kuhinjskim nožem uz njenu nadlakticu, zatražio od zaposlenice (1977.) da mu preda novac iz blagajne što je ona, u strahu za svoj život, i učinila te mu predala iznos od 1.150,00 kuna. Okrivljenici su se potom udaljili iz trgovine u nepoznatom smjeru, a otuđeni su novac zadržali za sebe i međusobno ga podijelili.

Obojica okrivljenika se nalaze u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)