19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Odlični gospodarski pokazatelji u OBŽ prezentirani na sjednici Gospodarskog vijeća HGK!

2 min read
Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako su pozitivni gospodarski rezultati rezultat napora svih poduzetnika, ali i jedinica lokalnih samouprava koji ih podržavaju na tom putu.

U Županijskoj komori Osijek, u srijedu 15. lipnja 2022. godine održana je sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek tijekom koje su prezentirani financijski pokazatelji poslovanja poduzetnika u 2022. godini. Uz poduzetnike i gospodarstvenike sjednici je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić te pročelnice upravnih odjela OBŽ Ivana Katavić Milardović i Silva Wendling.

– Podatci koje smo obradili pokazuju rezultate iznad očekivanja, a prešli smo i granicu od 28 milijardi ukupnog prihoda, naime, ostvareni su prihodi od 33,5 milijardi kuna. Analizom smo utvrdili da je do ovakvih brojki došlo zbog iznimnog rasta svih djelatnosti i nema niti jedne djelatnosti koja nije rasla po dvostrukoj stopi. Porastao je broj tvrtki, povećala se dobit za 500 milijuna, dok je izvoz porastao za 1,2 milijarde kuna – objasnio je predsjednik Gospodarskog vijeća ŽK Osijek Zoran Kovačević.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako su pozitivni gospodarski rezultati rezultat napora svih poduzetnika, ali i jedinica lokalnih samouprava koji ih podržavaju na tom putu.

– Brojke koje smo čuli danas i rast u gotovo svim gospodarskim pokazateljima, od broja tvrtki do porasta prihoda koji iznose više od 33 milijardi kuna, u svim djelatnostima, nešto je na što možemo biti ponosni. Osječko-baranjska županija nizom potpora nastoji pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima, odnosno nastoji biti onaj kotačić koji pokreće gospodarske aktivnosti. Uz pomoć Vlade RH i zahvaljujući europskim sredstvima uvjeren sam da ćemo ovim putem nastaviti i u budućnosti – zaključio je Miletić i dodao da je za dodatno jačanje gospodarstva nužan razvoj i ulaganja u obrazovni sustav.

Tekst i foto: OBŽ