29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvoren 14. međunarodni memorijalni nogometni turnir „Milenko Jerković“

2 min read
Čast da otvori turnir pripala je županu Ivanu Anušiću koji je svim gostima iz drugih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva poželio dobrodošlicu u Osječko-baranjsku županiju.

Nogometni klub Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislav Livana, organizirali su četrnaesti međunarodni memorijalni nogometni turnir „Milenko Jerković“ u kategoriji „LIMAČA U11“, koji je u dvodnevnom (18. i 19. lipnja 2022. godine) programu okupio 32 momčadi iz devet zemalja.

U subotnjem dijelu turnira, momčadi razigravaju po skupinama, a u nedjelju dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe nastavljaju natjecanje i razigravaju za plasmane od prvog do petnaestog mjesta. Čast da otvori turnir pripala je županu Ivanu Anušiću koji je svim gostima iz drugih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva poželio dobrodošlicu u Osječko-baranjsku županiju.

 – Drago mi je pozdraviti mlade sportaše i predstavnike njihovih klubova koji su došli pokazati koliko znaju te se međusobno natjecati u ozračju fair-playa, osobito klubove iz drugih dijelova Hrvatske, u čijoj ćemo igri vidjeti i kakva budućnost čeka hrvatski nogomet. Zahvaljujem upravi NK Tomislava Livana na organizaciji ovako zahtjevnog natjecanja koje je okupilo 32 momčadi iz devet zemalja, djeci želim da daju sve od sebe poštujući svoje protivnike i neka pobijede najbolji – kazao je župan.

Na turniru sudjeluju sljedeće momčadi: 

– Ferencvarosi TC, Debreceni VSC, Pecsi MFC i Mohacsi TE (Mađarska) 

– SK Drobeta, FC Juventus, SCS Ghiroda i CSO Deta (Rumunjska) 

– NK Olimpija (Slovenija) 

– FK Spartak i FK Petrika (Srbija) 

– FK Lovćen (Crna Gora) 

– FK National (Bugarska) 

– NK Tempo Sport, FK Sloboda, FK Sarajevo (BIH) 

– Akademija Pandev (Makedonija) 

– NK Osijek, GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk Split, HNK Šibenik, HNK Zadar, NK Hypo limač, HNK Đakovo Croatia, NK Čepin, NK Slavonac, NK Olimpija, NK Radnik, NŠM NK Grafičar, NK Vitez 92, NK Mursa i domaćin NK Tomislav. 

Tekst i foto: OBŽ