28. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osuda i kazna! Susjed prijavio ‘klinca’ zbog igrica i buke na 3. katu! Drugi susjedi nisu čuli…

2 min read
- ...gospođa me u dva navrata me upozoravala da iz stana dolazi buka... Ja sam nakon par minuta prošao kroz zgradu i nisam čuo buku. U zgradi je 47 stanova i svi stanari moraju se na to naviknuti - rekao je kućepazitelj.

Mladić (18), osuđen za remećenje javnog reda i mira, pred sobom ima kaznu od 450 kuna i 150 kuna sudskih troškova, a stoga što je, prema presudi, u stanu od 10. listopada do 10. prosinca, od 20 sati do ponoći – ‘učestalo narušavao javni red i mir na način da je na 3. katu u stanu stvarao buku i galamio, udarao predmetima po cijelom stanu’ – piše portal Danica.hr o požeškom mladiću čije je ponašanje tijekom igranja video igrica zasmetalo susjedu.

– Zadnji put tijekom noći na 10. prosinca, što je smetalo susjedu, jer nije tijekom noći mogao spavati i time mu se pogoršalo njegovog psihofizičko stanje – zaključio je prekršajni sudac, piše portal, dodajući kako, zapravo, mladić, u stanu često igra videoigrice na kompjuteru, a putem mikrofona komunicira s prijateljima s kojima igra pa eventualno zbog toga ponekad glasnije priča, govori.

– Nekoliko puta mi se zbog toga požalio susjed iz stana ispod, koji me upozoravao, ali nitko od drugih stanara nije se bunio – ispričao je na sudu mladić, a predstavnik stanara dodaje kako je znao za žalbu jednog susjeda na mladića, da je obilazio stanare i raspitivao se, no nije čuo da bi se netko od drugih stanara žalio na buku i galamu.

– …gospođa me u dva navrata me upozoravala da iz stana dolazi buka… Ja sam nakon par minuta prošao kroz zgradu i nisam čuo buku. U zgradi je 47 stanova i svi stanari moraju se na to naviknuti – rekao je kućepazitelj.

Foto: Pixabay (ilustracija)