28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U 365 dana u Slavoniji su nestale i nisu nađene 4 maloljetnice! Osječanki je danas godina!

2 min read
Danas je godina dana od nestanka Marijane Sivić. Nestala je 25. lipnja '21. godine u Osijeku...

U posljednjih godinu dana Nacionalna evidencija nestalih osoba u Hrvatskoj (Nestali.gov.hr) zabilježila je nestanak 45 maloljetnih osoba koje još uvijek nisu nađene. Među njima su i 4 djevojke iz Slavonije, sve rođene ’05. godine, gdje se jednoj Osječanki danas bilježi točno godina dana od nestanka.

Danas je godina dana od nestanka Marijane Sivić. Nestala je 25. lipnja ’21 u Osijeku, iz Doma za odgoj djece i mladeži. Njezin nestanak se vodi u PU OBŽ. Rođena je 12. veljače ’05. godine u Osijeku, s prebivalištem u Višnjevcu. Godina dana je danas kako njezin nestanak stoji objavljen na mrežnim stranicama Nestali.gov.hr. I jedna je od 4 maloljetne osobe za kojima se traga i koje se vode kao nestale osobe iz 5 slavonskih županija, a koje su nestale u posljednjih godinu dana.

U trenutku nestanka Ana Amić je bila odjevena u bijele traper hlače, crnu vestu s kapuljačom i crne tenisice sa sjajnim detaljima. Bilo je to 18. ožujka ove godine. Udaljila se s adrese prebivališta u Godinjaku u nepoznatom smjeru. Rođena je 1. lipnja ’05. godine u Novoj Gradiški. Na desnoj podlaktici ima tetovaže s imenima Nedeljko i Nada. Za njom traga policija u zemlji, nestanak se vodi u PU BPŽ, a u slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192, dočim, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Ova posljednja rečenica vrijedi i za Marijanu Sivić, ali i Klaudiju Klaru Mitrović. Ona je rođena 22. lipnja ’05. godine u Slavonskom Brodu. Nestala je 28. veljače ’22. godine. U trenutku nestanka imala je sivu jaknu s kapuljačom, plave uske traperice, bijele tenisice. Na podlaktici ima tetovažu – 8. Ona je spomenutog dana otišla iz tetkine kuće oko 20 sati. U napomenama na stranici Nestali.gov.hr još stoji kako se najvjerojatnije nalazi na području Zagreba. Nestanak se vodi u PU BPŽ.

Iz mjesta prebivališta u Županji tako se udaljila 6. lipnja ’22. godine i Lorena Sastić, rođena 21. siječnja ’05. godine, što je najsvježiji slučaj iz Slavonije. Njezin nestanak se vodi u PU VSŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Nestali.gov.hr (screenshot)