25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Večeras tretman komaraca s tla! U utorak iz zraka u dva navrata!

1 min read
Naime, vodostaj Drave nije bio visok i komarci su nas 'ostavili na miru' do sada, no Dunav je aktivirao legla i mora se djelovati, potvrđuje Kristić.

Od 19 do 22 sata večeras će biti proveden tretman toplog zamagljivanja komaraca sa zemlje, uslijed čega se pozivaju vozači na oprez, kao i pčelari na zaštitu košnica. Sa zemlje će se, naime, tretirati sjeverni dio grada, odnosno Tvrđavica, Podravlje, Donji grad, Sarvaš i Nemetin, potvrdio je telefonski za OsijekExpress.com pročelnik za za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić, dodajući i kako će već u utorak uslijediti adultcidni tretman komaraca iz zraka.

Naime, vodostaj Drave nije bio visok i komarci su nas ‘ostavili na miru’ do sada, no Dunav je aktivirao legla i mora se djelovati, potvrđuje Kristić.

U utorak će iz zraka biti, kako je napisano, obavljen adulticidni tretman komaraca iz zraka metodom hladnog orošavanja. Riječ je o području od 1.800 hektara kod Sarvaša, Nemetina i Vinogradske ulice. Tretman će se izvesti u dva navrata, od 5 do 6:30 sati i od 19 do 20:30.

– Tako je najavljeno – dometnuo je Kristić.

Osijek je već obavio ranije larvicidne tretmane, a podsjećamo i kako je na upit gradonačelnika Osijeka Ivana Radića Vlada odobrila dodatnu financijsku pomoć u borbi s komarcima, a u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna. Grad je sam osigurao iznad 5 milijuna.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)