25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Tramišak, Butković, Radić, Anušić… obišli izgradnju podvožnjaka! Na pola smo puta!

3 min read
Gradi se, naime, podvožnjak, uz njega i dva mosta, cestovni i željeznički, svakako i sva potrebna infrastruktura, koja uključuje staze, biciklističke staze, pristupne ceste, sanitarno-fekalnu odvodnju, rasvjetu, zelenilo... Podvožnjak će biti dug 509 metara, cestovni most 27, a željeznički 21 metar.

Ministri Oleg Butković i Nataša Tramišak , župan OBŽ Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, njegov zamjenik Dragan Vulin i brojni suradnici obišli su danas projekt izgradnje podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, a u sastavu Početne konferencije projekta, iako istim ‘ravnaju’ bageri već neko vrijeme i osjetno se vide obrisi novog ulaza u grad, desetljećima ‘uskog grla’ i čepa na jednoj od najprometnijih cesta u zemlji. Obišli su danas radove na više od 93.000.000 kuna vrijednom gradilištu, čiji novci u 85% iznosa stižu iz Kohezijskog fonda EU, a 15% Vlade RH.

– U jutarnjem vršnom satu ovdje je prolazilo 1.700 vozila, u poslijepodnevnom 2.500, a dnevno ukupno 25.000 vozila. To je bila najopterećenija prometnica u RH, jedna od. Posljedično su nastajali zastoji na ovoj cesti, kao i svim povezanim cestama. Sada će se osigurati bolja protočnost, bolja povezanost, a posljedično se smanjuju emisije CO2, svakako buke – počeo je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin predstavljati sadržaj projekta, dodajući i tehničke karakteristike istog…

Gradi se, naime, podvožnjak, uz njega i dva mosta, cestovni i željeznički, svakako i sva potrebna infrastruktura, koja uključuje staze, biciklističke staze, pristupne ceste, sanitarno-fekalnu odvodnju, rasvjetu, zelenilo… Podvožnjak će biti dug 509 metara, cestovni most 27, a željeznički 21 metar.

– Generacije i generacije su čekale ovaj podvožnjak. Ovo je bio san brojnih Osječana. Krajem iduće godine će biti gotov. Možemo reći da će ova najprometnija cesta biti riješena. Ako uzmemo u obzir koliko su se ovdje stvarali prometni čepovi, da se zbog vlaka stajalo i 30 puta dnevno, ukupno oko 2 i pol sata tijekom dana, onda znamo koliko je važno ovo rješavanje tog problema. Moram se zahvaliti ministarstvima, županu Anušiću, naglasiti kako ovo građane Osijka košta točno ‘nula’ kuna. Bit će ovo najljepši ulaz u Osijek – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Ovo će olakšati pristup Osijeku. Osijek je grad koji se razvija u svakom smislu i ovo je izuzetno važan projekt. Bio je to problematičan prilaz, ali smo zajedničkim ‘polugama’ pokrenuli ovaj projekt i na zadovoljstvo svih nas i vas bit će ubrzo gotov. Sada smo na pola puta do dovršetka radova i napokon će ova generacija imati podvožnjak na ulazu u grad – kazao je župan OBŽ Ivan Anušić.

– Meni je također zadovoljstvo pratiti dinamiku ovog i svih drugih gradilišta na području Osijeka i Osječko-baranjske županije. Dinamika je vidljiva, prati se tijek zadan ugovorima i nema sumnje kako će sve na vrijeme biti i dovršeno – kazala je i Nataša Tramišak, ministrica, čestitajući županu i gradonačelniku na korištenju sredstava fondova i realizaciji projekata, gradilišta…

– Osječko-baranjska županija, s više od 7 milijardi kuna ugovorenih projekata, kao i sam Osijek koji je u zadnje 2 godine ugovorio 134 projekata, ukupne vrijednosti 740 milijuna eura, dokazuju da vodstvo županije i grada ima jasnu viziju ulaganja u budućnost naše Slavonije. Ugovoreni su projekti koji će znatno unaprijediti razvoj grada, županije, poduzetništva i pružiti novu perspektivu i gradu i njenim gospodarstvenicima… – veli Tramišak.

Oleg Butković još je dometnuo kako se u Osječko-baranjskoj županiji i u Osijeku u ovom trenutku gradi možda i najviše u cijeloj zemlji, na čemu je također čestitao županijskom i gradskom čelniku.

Nakon završetka Početne konferencije sudionici su se uputili prema gradilištu Koridora VC. Okupljanje je predviđeno na naplatnoj postaji Osijek oko 11.50 sati, nakon čega se kreće novoizgrađenom trasom prema radovima u tijeku (na kraju trase).

Foto: Grad Osijek i OBŽ (screenshot)