28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

9. sjednica Gradskoga vijeća: U srpnju ugovor za zgradu IT parka! U četvrtak vozački za maturante!

2 min read
Gradsko je vijeće prihvatilo i rješenje o imenovanju intendanta Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku. S većinom glasova za, imenovan je Vladimir Ham.

U Osijeku je jučer održana 9. sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su gradska trgovačka društva ( Vodovod, UNIKOM, GPP, Tržnice, Športski objekti, UKOP, Zavod za stanovanje, Osječki sajam, BIOS, Obnovljivi izvori energije, Tera Tehnopolis ) podnijela izvješća o svome radu. Kako sva posluju stabilno, njihova su izvješća prihvaćena.

Gradsko je vijeće prihvatilo i rješenje o imenovanju intendanta Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku. S većinom glasova za, imenovan je Vladimir Ham.

Na pitanje vijećnika Milana Opačak je li provedena nabava za zgradu IT parka te kada počinje izgradnja odgovorio je gradonačelnik Ivan Radić…

– Postupci javne nabave za izvođenje radova i stručni nadzor su u tijeku, rok za dostavu ponuda je istekao i zaprimljene su ponude koje su u fazi pregleda i ocjene. Planirano je sklapanje ugovora i uvođenje izvođača u radove u mjesecu srpnju sa rokom izvođenja radova od 14 mjeseci, odnosno očekivani završetak izgradnje je do rujna 2023. godine.

Gradonačelnik Radić odgovorio je i vijećniku Željku Kovačeviću na pitanje namjerava li se Grad prijaviti na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje projekata predškolskog odgoja i što namjerava prijaviti…

– Četiri su vrtića već prijavljena (26. svibnja 2022.) i to: dogradnja DV Latica na Vijencu A.Cesarca s 52 nova upisna mjesta za 3 skupine (2 vrtićke +1 jasličku), dogradnja DV Sjenčica na Sjenjaku s 44 upisna mjesta za 3 skupine (1 vrtićka + 2 jasličke), izgradnja nove zgrade DV na Uskim njivama u Kutinskoj ulici sa 116 upisnih mjesta za 7 skupina (4 vrtićke + 3 jasličke), izgradnja nove zgrade DV u Tenji u Mirnoj ulici sa 104 upisna mjesta za 6 skupina (4 vrtićke + 2 jasličke). Prijava za peti vrtić, odnosno za izgradnju nove zgrade vrtića u Briješću (Vijenac lipa) s 92 upisna mjesta za 5 skupina (4 vrtićke +1 jasličku) je u tijeku te će i ovaj (peti) vrtić bio prijavljen do isteka roka u 1. (prvom) pozivu odnosno do kraja ovoga mjeseca (lipnja 2022.) (Do)gradnjom ovih 5 zgrada otvara se ukupno 408 novih mjesta. Ukupna procijenjena vrijednost ovih projekata iznosi preko 50 milijuna kuna od čega bi se najmanje 50 % prema kriterijima javnog poziva osiguralo iz Nacionalnog programa otpornosti i oporavka.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Tihomira Florijančića gradonačelnik Radić je najavio da će u četvrtak, 30. lipnja u 10 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog svečano uručiti 50 vrijednosnica za polaganje vozačkoga ispita najboljim maturantima grada Osijeka. Ukupna vrijednost projekta je 375.000,00 kn.

Tekst i foto: Grad Osijek