19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još nije gotovo! Za Osijek još dva dana toplinskog vala! ‘Narančasti alarm’!

1 min read
Inače, za četvrtak je, razumije se, najavljeno toplo, vruće vrijeme.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Još nije gotovo! Danas i sutra, četvrtak i petak, za Osijek i Slavoniju i dalje je na snazi upozorenje drugog stupnja kada je u pitanju toplinski val, a k tome dio Slavonije u četvrtak može očekivati i nevrijeme s grmljavinom.

– Vrijedi od 30.06.2022 17:00:00 do 30.06.2022 21:00:00 | Stupanj pripravnosti: Žuto – Moguće grmljavinsko nevrjeme u Posavini, osobito istočnoj. Vjerojatnost grmljavine > 50 % – BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – javlja DHMZ u obliku ‘žutog alarma’ za ‘osječku regiju’, odnosno Slavoniju.

A kada je u pitanju vrućina…

– Vrijedi od 30.06.2022 00:00:00 do 30.06.2022 23:59:59 | Stupanj pripravnosti: Narančasto – Toplinski val. Maksimalna temperatura > 35 °C – BUDITE SPREMNI na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi – nastavlja DHMZ.

Inače, za četvrtak je, razumije se, najavljeno vruće vrijeme.

– Pretežno sunčano te i dalje vruće. Uz dnevni razvoj oblaka na kopnu je povećana vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti Istre, uz granicu sa Slovenijom, ali i u Slavonskoj Posavini. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura zraka uglavnom od 15 do 21, a najviša između 31 i 36 °C – najavljuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija), DHMZ (screenshot)