25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Retfalčani se odazvali radionici za vlasnike pasa! Mišetić: Ponavljamo u rujnu!

2 min read
- Zahvaljujem se svima što su došli, svakako našim stručnjacima koji su se dali na raspolaganje građanima. Vidimo se iza godišnjih odmora ponovno - zaključio je.

Brojnost Osječanki i Osječana, brojnost ljubimaca, pasa i njihovih vlasnika, svjedoče iznimnom uspjehu akcije u retfalačkom parku za pse ‘Žućo’. A svjedoči i najava da će se isti ovakav događaj upriličiti ubrzo ponovno, u rujnu. Jer, nisu prestajala jučer pitanja vlasnika upućena stručnjacima, a o individualnim iskustvima i problemima s ljubimcima, pitanja o ishrani, ponašanju, edukaciji pasa.

Naime, Jučer je u Retfali održana Edukacijsko-zabavna radionica za pse i njihove vlasnike, a u organizaciji Nezavisne liste Tomislava Mišetića i Udruge za bolji Osijek Hoćemo, gdje su vlasnici ljubimaca, osim radionice i treninga za ljubimce, vrijednih savjeta i saznanja, dobili i prigodne darove, ogrlice i privjeske za svoje pse.

Na raspolaganju polaznicima bili su Alenka Medak, licencirana voditeljica tečaja za obuku pasa, koja je održala igre i treninge za pse i vlasnike, kao i doc.dr.sc. Mislav Kovačić, veterinar čiji su savjeti biti iznimno važni za ishranu i zdravlje ljubimaca. Ispred Udruge Hoćemo i Mišetićeve nezavisne liste, došli su i direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, svakako Antonio Ilić, predsjednik Gradske četvrti Retfala.

– Veseli nas velik odaziv Retfalčana s ljubimcima. Vidjelo se itekako da su ovakve akcije potrebne i vrlo smo sretni da smo to organizirali. Slijedi nam i nova radionica u rujnu, jer pitanja i želja ima još. Alenka Medak je održala uvodno treninge, radionicu, odgovarala na uopćena pitanja, a potom sa svakim ponaosob dijelila i savjete za treninge i edukaciju pasa. Mislav Kovačić je bio ‘pod pritiskom’ kada su bila pitanja o ishrani i zdravlju pasa. Nema sumnje da je događaj bio pun pogodak i da Retfalčani koriste priliku učiti o svojim ljubimcima. A na nama je da te potrebe ispunimo, za bolju Retfalu, bolji Osijek – kazao je nakon radionice Tomislav Mišetić, dodajući…

– Zahvaljujem se svima što su došli, svakako našim stručnjacima koji su se dali na raspolaganje građanima. Vidimo se iza godišnjih odmora ponovno – zaključio je.

Foto: Hoćemo (ustupljeno za objavu)