25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić dodijelio vrijednosnice za polaganje vozačkog najboljim osječkim maturantima!

2 min read
Uz čestitke na ostvarenim uspjesima osječki gradonačelnik Ivan Radić poželio je nagrađenim maturantima i uspjeh na vozačkom ispitu.

Kako bi poticao izvrsnost među učenicima srednjih škola Grad Osijek je ove godine nagradio 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom. Vrijednosnice, koje će moći iskoristiti u osječkim auto-školama po vlastitom izboru, uručio im je gradonačelnik Ivan Radić.

– Od 1.652 osječkih maturanata ove godine, Grad Osijek će nagraditi najboljih 50 maturanata koji će dobiti besplatni vozački ispit, odnosno vaučer u vrijednosti od sedam i pol tisuća kuna za što smo u proračunu Grada Osijeka izdvojili 375.000 kuna. Mislim da je to hvalevrijedna gesta kojom potičemo izvrsnost u školovanju – izjavio je gradonačelnik Radić tijekom svečanosti uručenja nagrada.

– 50 najboljih maturanata su izabrali ravnatelji koji su ta imena elektroničkim putem dostavili Gradu Osijeku. Naravno išao je broj maturanata razmjerno veličini, odnosno broju učenika u školi. Drago mi je da možemo nagrađivati izvrsnost. Velika većina tih maturanata će nastaviti i svoje školovanje u fakultetskim klupama na našem sveučilištu. Tu ćemo ih također pratiti jer kao što znamo i tu imamo svoj program stipendiranja izvrsnosti i nadam se da ćemo na ovaj način potaknuti i buduće maturante da budu što bolji u svojim uspjesima i izvannastavnim aktivnostima – zaključio je Ivan Radić.

U ime nagrađenih zahvalio se maturant Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Marko Zirojević.

– Ovo je nevjerojatno rasterećenje za roditeljski proračun i nevjerojatna čast. Neopisivo je biti dobitnik ovakve geste. I dalje smo bez riječi svi. Vjerojatno odmah nakon škole ne bih išao na vozački tako da je ovo masovno promijenilo sve planove koje smo imali i iznimno sam zahvalan – istaknuo je Marko Zirojević.

Uz čestitke na ostvarenim uspjesima osječki gradonačelnik Ivan Radić poželio je nagrađenim maturantima i uspjeh na vozačkom ispitu.

Svečanosti su bili nazočni i Anto Đapić, gradski vijećnik i županijski vijećnik s njegove Nezavisne liste Vedran Novokmet. Nezavisna lista Ante Đapića, govori Novokmet, prethodnih je godina izdvajala po 1.000 kuna za najbolje maturante, a gradonačelnik Radić i Grad Osijek tu su tradiciju razvili u još bolju nagradu.

– Zahvaljujem Gradu Osijeku i gradonačelniku Ivanu Radiću u ime svih najboljih maturanata Osijeka. Raduje nas unaprijeđenje nagrada i vredovanje izvrsnosti među ovom mladosti. Dobiti priliku polaganja vozačkog ispita bez troškova za njihove obitelji zaista je velika nagrada, a svakako i njima pokazatelj kako se trud, rad i izvrsnost isplati – kazao je Vedran Novokmet.

Foto: Grad Osijek