4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Učenici Ekonomske i upravne škole osvojili 1. mjesto u Digitalnom učeničkom inkubatoru!

1 min read
- U kategoriji srednjih škola pobijedili su učenici Ekonomske i upravne škole Osijek koji su razvili Likvidatory - inovativnu društvenu igru koja pomaže povećati poduzetničku pismenost.

– Učenici Ekonomske i upravne škole osvojili su 1. mjesto i novčanu nagradu od 8.000 kuna u Digitalnom učeničkom inkubatoru by Hrvatski Telekom… – javljaju iz Ekonomske škole i dodaju…

– Više od 2.500 prijavljenih učenika osnovnih i srednjih škola te studenata iz cijele Hrvatske proteklih je nekoliko mjeseci razvijalo vlastita inovativna rješenja i jačalo svoje kreativne potencijale, a oni najuspješniji su sav uloženi trud pokazali u velikom finalu.

– U kategoriji srednjih škola pobijedili su učenici Ekonomske i upravne škole Osijek koji su razvili Likvidatory – inovativnu društvenu igru koja pomaže povećati poduzetničku pismenost.

– Tim čine učenici 2.f razreda: Ivona Spajić, Ariana Đeke, Duje Srdanović, Mia Kebet, Lara Romić, Bernard Malković, Marija Dumančić i Gabrijel Petrović. Osim njih u top 5 se plasirao još jedan tim Ekonomske i upravne škole Osijek koji je razvijao aplikaciju za male poduzetnike ‘DADO’, a čine ga učenici 3.d razreda: Noel Kukuruzović, Lovro Vuković, Mia Banović i Leona Kudlaček. Mentorica oba tima je nastavnica Sanda Duk Pritišanac.

– Institut za inovacije je posebna priznanja ‘Mentor inovator’ dodijelio i profesorima koji su se istaknuli kao mentori i bili kontinuirana podrška i motivacija učenicima u cijelom tom procesu, a to priznanje dobila je Sanda Duk Pritišanac iz Ekonomske i upravne škole Osijek – zaključuje se.

Foto: Ekonomska škola