28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Obnovljen dio kolnika i nogostupa na Vijencu! Novi asfalt 50-ak godina poslije izgradnje!

2 min read
Direktor Unikoma, Igor Pandžić, dodao je kako je ovdje riječ o rekonstrukciji ceste u dužini od 400 metara kao i 70 metara nogostupa, a u vrijednosti 400.000 kuna. Ugrađeni su rubnjaci, riješeno pitanje oborinske odvodnje...

Završeni su radovi na obnovi nogostupa i kolnika na Vijencu Ivana Meštrovića. Osječki gradonačelnik Ivan Radić, direktor Unikoma Igor Pandžić i predsjednik Vijeća GČ Tvrđa Zoran Batnožić obišli su jučer dovršetak radova, a koje je obavila osječka gradska komunalna tvrtka Unikom, radna jedinica Prometnice.

Tvrđavica, Višnjevac, Jug 2…, nastavlja se niz obnova kolnika i asflatiranja. Sada je na Vijencu 70 metara nogostupa i 400 metara kolnika, u vrijednosti 400.000 kuna, a inače je, obnovom Tvrđe, ova gradska četvrt svakako mjesto ponajvećih radova u Osijeku.

– Krajem prošle godine u ovog Gradskoj četvrti napravljena je i Istarska ulica u vrijednosti od milijun kuna, energetski je obnovljen Dječji vrtić Radost u vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna, a trenutačno je najveće gradilište Tvrđa u vrijednosti od 130 milijuna kuna. To je dokaz da ova Gradska uprava vodi brigu o svim dijelovima grada – rekao je gradonačelnik Radić i dodao kako je ovogodišnji proračun GČ Tvrđa povećan za 10% u odnosu na prošlogodišnji.

Direktor Unikoma, Igor Pandžić, dodao je kako je ovdje riječ o rekonstrukciji ceste u dužini od 400 metara kao i 70 metara nogostupa, a u vrijednosti 400.000 kuna. Ugrađeni su rubnjaci, riješeno pitanje oborinske odvodnje…

Zadovoljstvo učinjenim izrazio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Zoran Batnožić, rekavši kako je ova cesta bila napravljena još 70-ih godina prošlog stoljeća i zaista je bila u lošem stanju, puna rupa i krpa. Dodao je da u GČ Tvrđa, u suradnji s Gradom Osijekom, rješavaju jedan po jedan problem, te je tako riješen i ulazak u Vijenac i s jedne i druge strane kod benzinske crpke.

Foto: Facebook, Unikom (screenshot)