15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

“Izvolite sliku svetog Ante”… Policija uhvatila trojac nedaleko Osijeka, Sud presudio!

1 min read
Muškarac ugostitelj je imao 18 novčanica od 10 kuna kada je 'ulovljen', 8 kovanica od 5 kuna i jednu od dvije kune. Isto toliko je imao i glazbenik, a kućanica 18 kovanca od dvije kune, 9 od jedne i 9 kovanica od 50 lipa.

‘Izvolite sliku svetog Ante’. ‘Ne, hvala’. Tako to nekako obično izgleda na ulici. Jer, zapravo, očekuje se da za sliku svetog Ante ‘ubacite koju kunu u dlan’, makar to od vas neće tako eksplicitno tražiti. Ili hoće… I bude takvih ‘podjela’ po gradskim ulicama posvuda, u Osijeku često ranije na Trgu slobode. A onda, nedaleko Osijeka, u Ernestinovu, jedan je takav trojac ‘dolijao’.

Ugostitelj, glazbenik i kućanica proglašeni su krivima i osuđeni jer su mještanima dijelili slike svetog Ante te za to dobivali sitniš, piše portal Danica.hr, dodajući kako je trojcu oduzeta 91 slika svetog Ante i protupravna imovinska korist od 341,50 kunu. Ta korist ide u državni proračun.

Ovaj je trojac, kako navodi portal, a prenoseći presudu, stigao iz Zagreba u siječnju u Ernestinovo, a onda, dotičnog dana, oko 10:30 pješice uokolo nudio slike i tražio novčanu pomoć, lažno prikazujući svoje imovinsko stanje kao loše. Tko bi ‘ubacio koju kunu’ dobio bi svetog Antu. Njih troje (54, 59 i 60 godina) kažnjeni su s po 500 kuna i još 100 kuna troškova postupka, ‘po glavi’.

Muškarac ugostitelj je imao 18 novčanica od 10 kuna kada je ‘ulovljen’, 8 kovanica od 5 kuna i jednu od dvije kune. Isto toliko je imao i glazbenik, a kućanica 18 kovanica od dvije kune, 9 od jedne i 9 kovanica od 50 lipa.

Foto: Pixabay (ilustracija)