27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Večeras novi koncertni spketakl u Osijeku: Mostar Sevdah Reunion u dvorištu Stare pekare!

1 min read
- Kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa -  Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom… - zaključuje KC.

– U Osijek nam stiže legendarni Mostar Sevdah Reunion, koji će u sklopu Osječkog ljeta kulture održati koncert u Dvorištu Stare pekare u četvrtak, 14. srpnja s početkom u 21 sat – javljaju iz Kulturnog centra u Osijeku, a koji ravnaju i OLJK-om i Starom pekarom.

– Jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava, legendarni Mostar Sevdah Reunion najavljuje koncertni spektakl u Osijeku!  Grupa glazbenika koju ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj glazbi – sevdahu, od svog prvog albuma izdanog ’99. godine s glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu – kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom, oduševljavaju publiku diljem Europe i svijeta, gdje god da se pojave – nastavlja KC u najavi večerašnjeg konceta…

– Spojem izvornih sevdalinki s jazzom, bluesom, soulom i etno glazbom; spojem glazbene tradicije stare 400 godine i suvremenih aranžmanskih rješenja, top kombinacijom mladosti i iskustva, i zaokruženo s jedinstvenim stilom izvođenja, Mostar Sevdah Reunion od svog pojavljivanja na glazbenoj sceni redovni je gost najvećih world music i jazz festivala te velikih koncertnih pozornica.

– Kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa –  Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom… – zaključuje KC.

Ulaz na koncert je slobodan!

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)