26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradonačelnik Radić najavio: Još 3 puta spavamo! U subotu se otvara Kopika! U nedjelju kupanje!

2 min read
Pojednostavljeno, sinoć objavljen video znači otvaranje Kopike u nedjelju!

Dame i gospodo, otvara se Kopika! Sada je izvjesno! U nedjelju je prvo kupanje! Iako, službeno će se otvoriti Kopika u subotu, ali pred sam kraj za kasnije predviđenog radnog vremena! Prošle godine je gradonačelnik Radić ususret kupališnoj sezoni riješio pitanje dravske obale i kupališta navoženjem pijeska, ove godine smo dobili i bazene. Obećanje – ispunjeno!

– Dugo smo čekali. Činilo se nemogućim. U rekordnom roku. Prvi pravi Olimpijski bazen u Osijeku. Još 3 puta spavamo – napisao je sinoć na Instagramu gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, objavljujući kratki video zapisa početka izgradnje novog olimpijskog bazena na Kopiki u Osijeku.

Pojednostavljeno, sinoć objavljen video znači otvaranje Kopike u nedjelju!

Istina, doznajemo kako je službeno otovrenje u subotu u 18 sati, ali će prbi radni dan biti nedjelja. Prvo kupanje počinje od 9 sati, što će biti i radno vrijeme Kopike, od 9 do 19 sati. Otvaraju se prva dva bazena na osječkoj Copacabani, a poslije prve rekonstrukecije, na koju smo čekali od izgradnje Kopike, čitavih 46 godina.

Podsjećamo, gradonačelnik Ivan Radić zimus je najavio početak radova, a kada su izvođači izveli prve zahvate bagerom. Činilo se nadrealno kako ćemo već ovog ljeta na Kopiku, no sve se stiglo i obećanje je ispunjeno. Sredina srpnja bila je rok, a koji je ispoštovan 100%. U nedjelju 17. srpnja Kopika se otvara!

A onda, do skorog natječaja Ministarstva turizma, krenut će se i u rekonstrukciju preostala dva bazena. No, do tada, valja znati…

– Prvi puta nakon 46 godina imamo uskoro rekonstruirane bazene, prvi puta klorirana voda neće otjecati u korito Drave, prvi puta neće biti gubitaka vode. U srpnju ove godine ćemo se kupati u ova dva bazena, a potom nastavljamo s rekonstrukcijom ostalih, čim se za to steknu natječajni uvjeti, a dokumentacija s naše strane je već u izradi – kazao je Radić prije oko dva mjeseca, na jednom od obilazaka Kopike.

Poznata je otprije i cijena ulaznica za kupanje. Naime, Grad Osijek donio je odluku po kojoj će cijene biti zaista pristupačne. Prvo, djeca do 7 godina ne plaćaju ulaz! Za djecu od 8 do 15 godina, kao i umirovljenike i osobe s invaliditetom, ulaznica će biti 10 kuna. Svi ostali plaćaju 15 kuna, osim subotom i nedjeljom, kada će ulaznica biti 20 kuna. Najam ležaljki iznosit će 15 kuna svim danima.

Foto: OsijekExpress.com

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other