16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Projekti triju osnovnih škola s područja OBŽ vrijedni gotovo devet milijuna kuna!

2 min read
Napore osnovnih škola i njihovih djelatnika u osiguravanju vrijednih projekata pohvalio je i zamjenik župana Josip Miletić koji je nazočio uručenju ugovora te je istaknuo da suradnja i zajedništvo donose razvitak.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak dodijelila je danas (22. srpnja 2022. godine) ugovore za odobrene projekte osnovnim školama s područja Osječko-baranjske županije u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“, ukupne vrijednosti oko devet milijuna kuna.

Osnovnoj školi Josipa Kozarca, Semeljci odobren je projekt pod nazivom „STEM – moje obrazovanje“ vrijedan 2.067.652,72 kuna kojim će se poboljšati STEM vještine učitelja i učenika te modernizirati i nabaviti oprema koja će služiti za provođenje STEM aktivnosti u školi. Projekt „STEMOVCI U BORBI ZA SPAS PLANETA  ZEMLJE / STEM FOR PLANET EARTH“ vrijedan 2.815.474,18 kuna odobren je Osnovnoj školi Vladimira Nazora iz Đakova, s ciljem rješavanja problema nedovoljne razine STEM vještina te praćenja kompleksnog i tehnološki naprednog društva 21. stoljeća bilateralnom suradnjom s obrazovnom ustanovom Keilir Academy i udrugom Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“. Projekt KOZMOS vrijednosti 3.894.833,97 kuna odobren je i Osnovnoj školi Dalj, a njime se planiraju unaprijediti vještine STEM-a, IKT-a, aktivnog građanstva i poduzetništva učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika te učenika, modernizirati OŠ Dalj, ali i stvoriti mrežu suradnje u Hrvatskoj i Norveškoj, odakle dolaze projektni partneri.

Napore osnovnih škola i njihovih djelatnika u osiguravanju vrijednih projekata pohvalio je i zamjenik župana Josip Miletić koji je nazočio uručenju ugovora te je istaknuo da suradnja i zajedništvo donose razvitak.

– Osječko-baranjska županija prepoznaje i podržava kvalitetne i dobre projekte, ali i inicijativu ravnatelja i profesora u školama koji nastoje poboljšati uvjete i kvalitetu izvođenja nastave u svojim ustanovama. Projekti za koje su danas uručeni ugovori školama su izuzetno vrijedni, a doprinijet će modernizaciji nastavnog rada i usvajanja novih vještina budućih generacija – istaknuo je Miletić.

Tekst i foto: OBŽ