29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dobrodošli nazad u HNL! NK Osijek ostao u europskim provincijskim okvirima…

1 min read
- Igrajte pe*eri... - vikali su na kraju, negdje od 85. minute navijači Osijeka.

Igrale su se 62. i 71. minuta kada su kazahstanski dečki u Gradskom vrtu klečali od sreće na travi, grlili se i ljubili loptu. U ta dva ‘intermezza’ ranije jalove dominacije Osijeka, zabili su nogometaši Kyzylzhara, za 0-2 i prestizanje Osijekove kazahstanke prednosti. Potopili su s lakoćom osječke europske ambicije, smjestivši Osijek s dva gola u europske provincijske okvire. Osijek je ispao iz 2. pretkola UEFA Konferencijske lige. Dobrodošli nazad u HNL.

Teško je reći da Osijek nije igrao dobro. Ali je zapravo samo igrao malo bolje od protivnika, ne i dovoljno dobro. Bila je to jalova dominacija, slamanje napada na rubu ili unutar par metara 16-erca, kakva pogreška u dodavanju, slab šut… Uvijek, ali uvijek je nedostajalo nešto.

Nasuprot njih stajala je, realno, limitirana momčad iz Kazahstana, ali i ekipa koja je strpljivo čekala svojih 9 minuta slave. Ničim se posebno nisu istaknuli, teško je bilo što izdvojiti, osim dakako da su na kraju slavili dvama lijepim golovima.

Možda ćemo zapamtiti tek njihovog fizioterapeuta, a koji je kod drugog gola poljubio tartan stazu. Takvu radost se rijetko viđa.

– Igrajte pe*eri… – vikali su na kraju, negdje od 85. minute navijači Osijeka.

– Bjelice odlazi… – bio je drugi ‘huk’ s istočne tribine.

Foto: OsijekExpress.com