19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Čak 7 požara u zadnja 24 sata u OBŽ! I jedna lažna dojava! Na terenu 12 postrojbi!

1 min read
Gdjegod je gorjela trava, gdjegod smeće, strnište..., a đakovački vatrogasci su se suočili i s lažnom dojavom.

U zadnja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji bilo je čak 7 požara, svih 7 na otvorenom prostoru. Gdjegod je gorjela trava, gdjegod smeće, strnište…, a đakovački vatrogasci su se suočili i s lažnom dojavom.

Vatrogasci Semeljaca i Kešinaca gasili su jučer požar strništa u Semeljcima, vatrogasci Dalja, Erduta i Aljmaša gasili su požar  otvorenog prostora i šume u Dalju, dočim su vatrogasci Beketinaca i Čepina pred sobom imali požar otvorenog prostora u Beketincima. Suhu travu i šumarak u Valpovačkoj satnici gasili su vatrogasci Satnice i Petrijevaca, požar smetlišta u Satnici Valpovačkoj vatrogasci Valpova, a JVP Osijek imala je požar nedaleko Aninog groblja u Osijeku, u blizini benzinske pumpe i autopraonice.

Napokon, dogodila se i jedna lažna dojava, a o požaru suhe trave u Đakovu. Na teren su izašli iz tamošnjeg DVD-a, ali požara nije bilo. Na naš upit je li riječ o pogrešci osobe koja je zvala ili se netko u vrijeme požara na taj način ‘zafrkava’, iz Đakova nam nisu odgovorili, dodajući da na to nemaju komentar.

– Na to Vam ne mogu ništa odgovoriti – rekao je neimenovani vatrogasac.

Foto: Pixabay (ilustracija)