21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Palio travu, a vatra se raširila na polja 4 vlasnika! Izgorjelo više od 100 stabala oraha, lješnjaka…

1 min read
Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu - javlja danas policija.

Sat i pol su se vatrogasci borili s požarom nastalim ‘ljudskom rukom’. Stradalo je oko stotinu stabala oraha i više desetaka stabala lješnjaka…

– U blizini Gorica, dana 30. srpnja, iza 13 sati, 50-godišnjak je na svojoj poljoprivrednoj površini zapalio suhu travu i pokošeno sijeno, te se vatra proširila na poljoprivredne površine četiri vlasnika, kojom prilikom je izgorjelo oko stotinu stabala oraha, te više desetaka stabala lješnjaka. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su u 14:30 sati ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragalić. Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu – javlja danas policija.

– Policijski službenici ponovno upozoravaju građane na opasnost od nastanka požara, jer visoke temperature ovih dana pogoduju izbijanju požara. Apeliramo na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru. Poštujte mjere opreza, kako bi zaštitili sebe i svoju okolinu. Pozivamo na dodatni oprez, poštovanje preporuka i suzdržavanje od paljenja vatre na otvorenom prostoru. Također apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini, na osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s paljenjem vatre, te da svoja saznanja o tome dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112 – upozoravaju iz policije.

Foto: DVD Dragalić, Facebook (screenshot)