19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ratni zločin! Optužnica! Tukli ga u Vardarcu, na kraju mu jedan nanio rezne rane po vratu…

1 min read
- Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Osijeku protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega - zaključuju.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1. OKZ RH – javlja ORH i nastavlja…

– Okrivljenog 61-godišnjaka se tereti da je 15. ožujka 1992., oko 23:00 sata, u štabu Teritorijalne obrane Vardarac (Vardarac), kao pripadnik Sekretarijata za unutarnje poslove Baranje, zajedno s još dvojicom pripadnika tog sekretarijata, postupio protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog prava o zaštiti civilnog stanovništva. Okrivljenika se tereti da je došao u štab i, kada su vidjeli da je tamo oštećenik (1945.), fizički su nasrnuli na njega te ga udarali rukama u predjelu glave i prsišta govoreći da će ga ubiti i zaklati. Jedan od pripadnika (danas pokojni) ga je više puta uboo nožem u predjelu vrata i gornjeg dijela prsišta. Oštećenik je zadobio više ubodno-reznih rana i ozljede opasne po život od kojih je ubrzo preminuo. 

– Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Osijeku protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)