29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO GD Osijek Žito kreće s upisima u brojne programe za sve dobne skupine, do umirovljenika…

3 min read
Odrasli vježbači u Sokol Centru imaju mogućnost birati između četiri različita programa za vježbanje kako bi svaki rekreativac mogao odabrati vrstu treninga koja mu najviše odgovara.

– Gimnastičko društvo Osijek – Žito kreće s upisima novih članova u brojne programe treniranja namijenjene svim dobnim skupinama, od onih najmlađih pa da osoba u zrelijoj životnoj dobi – javljaju iz kluba i nastavljaju…

– Izvrsna je ovo prilika svim zainteresiranim rekreativcima da se okušaju u posebno osmišljenim programima rekreacije i započnu s razvijanjem osnovne snage cijelog tijela. Uz to, kroz treninge u Sokol Centru razvija se osnovna fleksibilnost i koordinacija koja će svima uvelike pomoći izgraditi samopouzdanje što je svakako odličan dodatni motiv. Prednosti treninga za mlade članove je verificiranost programa od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kako bi najmlađi članovi pronašli svoje mjesto u velikoj gimnastičkoj obitelji, imaju mogućnosti birati sljedeće programe:

  • Baby Gym – izvrstan program za bebe od 1,5 do 3 godine starosti koji, uz pratnju roditelja, na treningu razvijaju osnovnu razinu motorike i koordinacije.
  • Predškolci – program se dijeli na Mlađe predškolce (3 – 5 godina) te Predškolce (od 5 godina do polaska u školu). Cilj programa je na zabavan i jednostavan način naučiti djecu osnovnim gimnastičkim elementima kao što su kolut, zvijezda, stoj i slično.
  • Školarci – program Školarci namijenjen učenicima nižih razreda osnovne škole (1. – 4. razred OŠ). Uključuje kondicijsku pripremu, vježbe snage i fleksibilnosti te učenje lakših i težih gimnastičkih elemenata. Djeca koja sudjeluju u treninzima gimnastičke rekreacije trajno stječu navike zdravog života te na vrijeme uviđaju korisnost bavljenja sportom.

Odrasli vježbači u Sokol Centru imaju mogućnost birati između četiri različita programa za vježbanje kako bi svaki rekreativac mogao odabrati vrstu treninga koja mu najviše odgovara.

  • Gym Body (funkcionalni trening) – ovaj program namijenjen je odraslim rekreativcima koji žele povećati mišićnu masu, poboljšati funkcionalne i motoričke sposobnosti, poboljšati snagu i izdržljivost ili smanjiti masno tkivo. Na treningu se koriste rekviziti poput girja, medicinskih lopti, švedskih ljestava, ručica za sklekove, a tu je naravno i velik broj vježbi koje se izvode težinom vlastitog tijela.
  • Gym Cycling (spinning + gym vježbe oblikovanja) – izvrstan program za sve koji traže psihički odmor i primjeren fizički napor uz zabavan program popraćen motivirajućom glazbom. Program obuhvaća grupni trening na statičkim biciklima, a simulira vožnju vanjskog bicikla – vožnja po ravnini, po uzbrdici, izmjena sjedećeg i stojećeg položaja i sprint.
  • Basic Gym (pilates + vježbe oblikovanja) – program se sastoji od vježbi niskog do srednjeg intenziteta, a predstavlja kombinaciju pilatesa i gimnastike. Vježbe na programu osmišljene su na način da aktiviraju cjelokupnu muskulaturu tijela, a ujedno su odlične za rehabilitaciju radi bržeg oporavka kod ozljeda.
  • Acro Gym Body (napredna gimnastika za odrasle) – sjajan izbor za rekreativce koji se žele okušati u gimnastici. Riječ je o treninzima na kojima se uči od jednostavnijih prema složenijim gimnastičkim elementima – od zvijezde i koluta do salta i premeta.

POSEBNA POGODNOST: ISTOVREMENI TRENING RODITELJA I DJECE

Velika prednost treniranja u Sokol Centru je mogućnost istovremenog treninga više članova obitelji na različitim programima prilagođenima svakom pojedincu. Primjerice, dok djeca u velikoj gimnastičkoj dvorani grade svoje motoričke sposobnosti, roditelji istovremeno mogu odraditi, jedan od njima najboljih, programa za odrasle.

Raspored treninga dostupan je na poveznici: http://gdosijek.hr/raspored-treninga

Više informacija o programima i upisima moguće je dobiti na broj 099 369 0155, na email gdosijekzito.clanstvo@gmail.com te na novoj web stranici Gimnastičkog društva Osijek – Žito: http://gdosijek.hr/

SPORTSKO LJETO NA SOKOLU

Podsjećamo sve zainteresirane roditelje da još uvijek mogu upisati svoje najmlađe u jedan od tri termina ljetnog kampa na Sokolu kako bi djeca prije početka školske i vrtićke godine imala priliku još jednom sudjelovati na nizu sportskih i edukativnih aktivnosti te upoznati nove prijatelje.

Termini kampa:

  • TERMIN 1: 16. kolovoza – 20. kolovoza 2022. godine
  • TERMIN 2: 22. kolovoza – 27. kolovoza 2022. godine
  • TERMIN 3: 29. kolovoza – 3. rujna 2022. godine

Prijavu na kamp moguće je izvršiti putem poveznice: https://bit.ly/3zbRAxq, a više informacija o kampu dostupno je na: https://bit.ly/3PfipX0

Tekst i foto: GD Osijek Žito