18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija o utapanju 68-godišnjaka u Savi: Skočio je iz čamca i nestao!

3 min read
- Policijski službenici su obavili očevid kojom prilikom nisu nađeni tragovi nasilnog djelovanja, a potvrđeno je da se radi o 68-godišnjaku. O događaju slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu - zaključuje policija o događaju.

– U Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, dana 7. kolovoza, oko 17.30 sati, zaprimljena je dojava o događaju na 408 riječnom kilometru rijeke Save kod Pričca, kojom prilikom je muškarac iz čamca skočio u rijeku Savu i nestao u vodi. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su potvrdili istinitost dojave, te pripadnici HGSS-a, koji su ubrzo pronašli mrtvo tijelo – potvrđuje i policija danas vijest koju su jučer objavili na Facebooku iz DVD-a Oriovac i HGSS-a.

– Policijski službenici su obavili očevid kojom prilikom nisu nađeni tragovi nasilnog djelovanja, a potvrđeno je da se radi o 68-godišnjaku. O događaju slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu – zaključuje policija o događaju.

Podsjećamo…

Vatrogasci DVD-a Oriovac javili su sinoć o tragičnom događaju na rijeci Savi. – Danas u 17:34 preko centra 112 i Uvi aplikacije smo uzbunjeni na tehničku intervenciju u mjestu Pričac na rijeci Savi. Po dojavi smo imali informaciju da se osoba utapa u rijeci. Na intervenciju izlazimo u 17:37 sa jednim vozilom i 3 vatrogasca te u 17:40 sa kombi vozilom i 5 vatrogasaca te jos 3 vatrogasca ostaju u domu. Dolazak na mjesto intervencije u 17:48. Na obali rijeke Save zatekli smo ljude koji su nam rekli da je osoba potonula u Savu. Preko centra 112 trazimo pomoć od ronilačlog tima HGSS stanice Slavonski Brod koji dolaze sa dva tima i osobu pronalaze u 19:07 nažalost sa smrtnim ishodom. Intervencija završena u 19:30 – napisali su tužnu vijest i ishod, a za njima je vijest prenio i tamošnji HGSS… – U nedjelju u poslijepodnevnim satima se dogodilo utapanje kod mjesta Pričac na Savi. Na teren izlaze 3 tima HGSS Stanice Slavonski Brod te započinju potragu zajedno s vatrogascima i policijom. Ronilački tim HGSS-a pronalazi tijelo nedaleko od mjesta utapanja. Obitelji izražavamo iskrenu sućut! – napisali su na Facebooku i iz HGSS-a.

Policija stoga upozorava…

– Građani u ove dane vrlo visokih temperatura traže osvježenje u kupanju na rijekama, jezerima, bazenima ili u moru, pri čemu nerijetko zanemaruju opasnosti koje im prijete, pa se događaju tragedije. Kako bi se izbjegli tragični događaji i povećala sigurnost kupača, apeliramo na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare koji nisu uređeni za kupanje i nisu pod nadzorom stručnih službi. Rijeke su najopasnije jer su protočne, imaju često virove, zatim usjeke i često mijenjaju svoj tok. Jezera imaju nagle promjene dubine i temperature, odnosno, temperatura je u jezeru na površini toplija, a u dubini je hladnija. Velik problem kupačima ponekad predstavljai raslinje o koje se zapletu, pa se zbog panike do koje može doći, mogu i utopiti. Apeliramo na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare koji nisu uređeni za kupanje i nisu pod nadzorom stručnih službi – zaključuju iz policije.

Foto: Facebook, DVD Oriovac (screenshot) & Pixabay (ilustracija)